MAXstyrka

Allt inom kraftsport

fredagskronikan2minimaxradiomini
Dec
31

Summering av tävlingsåret 2013

Posted by Sebastian Davidsson 4 Comments

Igår körde jag årets sista träningspass med herr Ottosson. Ett rygg- och bålpass!

Ikväll ska jag till min gode vän och strongmankollega David Nyström för att fira in det nya året! Ska bli skoj!

 

Om jag tittar tillbaka på det gångna året och gör en summering så inser jag att jag är mycket nöjd med mina prestationer även att jag hade några tävlingar där marginalerna inte riktigt var på min sida.

 

I januari var jag hos vännen Anders Lindbladh som arrangerade grepptävlingen Järnhandsken i Ystad. Med 2 grepplegender Kalle Lane och Nicolai Hansen så knep jag en 4:e plats och blev slagen av Johan Espenkrona med minsta möjliga marginal :)

Här har Anders skrivit om tävlingen.

 

I maj var det dags för årets första strongman-tävling; Sportgym-butiken Strongman i Skövde. Efter en jämn kamp fick jag se mig slagen av David, också med minsta marginal faktiskt haha :) Så en 2:a plats där. (För övrigt enda tävlingen som David slog mig på i år, sen slog jag honom på 4 andra tävlingar, fast med större marginal alla gånger. Viktigt att poängtera :))

En artikel skriven av Maxstyrka finns här.

 

I juni hölls SM-kvalet i Gnosjö där jag vann och David kom 2:a vilket tog oss direkt till finalen i Norrköping i augusti. Riktigt roligt att få tävla på hemmaplan och dessutom vinna!

Maxstyrka var på plats även här och skrev en fet artikel.

 

I juli var det sedan dags för Nordens starkaste man i Norge. Detta var en Giants Live vilket innebar att top 3 åkte direkt till Världens starkaste man. En jättechans för mig och jag var också jättenära att ta mig dit. 5:e plats och bara en poäng ifrån 3:e platsen!

En tävlingsartikel finns att läsa här.

 

Sedan bar det av till semester i Ungern där jag, utan att veta om det innan, var anmäld till en Ungersk tävling! Jag slutade på en 2:a plats vilket var jättekul!

Här har jag skrivit om äventyret och här finns en film.

 

Nästa tävling var finalen i Sveriges starkaste man. Målet här var att försvara min andraplats och visa att jag, med ett stort och starkt undantag, är den klart starkaste i Sverige :) Det lyckades jag med genom att göra en kanontävling och komma på en klar 2:a plats , en av de bästa tävlingar jag någonsin gjort faktiskt! David kom 3:a vilket också var jättekul då vi tränar ihop och hjälper varandra.

Här är min upplevelse och här är Maxstyrkas :)

 

2 veckor senare bar det av till Island där David och jag blev inbjudna till en jättehäftig tävlingsturné längs Islands vackra östkust, arrangerad av legenden Magnus Ver Magnusson! En 3 dagars tävling blev oerhört slitsamt och ovant för min kropp, så trots en perfekt inledning så tappade jag mycket poäng dag 3 och blev slagen med endast 0.5 poäng så jag kom 2:a.  David tog återigen en stark 3:e plats och flåsade mig i nacken!

Här är min skrivelse! Och här finns en film från min upphöjda mark på 400 kg.

 

I slutet av augusti blev jag sedan inbjuden till Strongman Champions League i Ungern tack vare Johannes Årsjö. Efter en lång och slitsam tävlingssommar, mycket bra motstånd och mindre bra grenar för mig gick denna tävlingen inget vidare men det var en rolig och nyttig erfarenhet inför framtiden som jag är väldigt tacksam att jag fick.

Här har jag skrivit om tävlingen.

 

För några veckor sedan deltog jag i Max Grip Challenge på fitnessfestivalen i Göteborg, en ren grepptävling. Jag var inställd på att den inte skulle gå så vidare bra då ett finger i min bästa hand strulat lite men jag ställde ändå upp för skojs skull! En delad 5:e plats har jag för mig att det blev.

 

Det var 2013 det. Jag ser fram emot 2014 väldigt mycket och är riktigt laddad! Jag är i bra form, har bra sponsorer i Hanna Larsson och Markus Greus och har goda möjligheter till strongman-träning året runt. Dessutom så har jag en riktigt stark träningskompis som är på frammarsch så jag får verkligen kämpa för att hålla ifrån. (Jag skriver inte vem det är för då blir han så mallig men ni kan nog räkna ut vem jag menar :))

Så 2014 blir ett bra år för Kärvaryd/Vaggeryd!

Gott nytt strongman-år mina vänner!

Share

4 Responses so far.

 1. Fredrik Svensson skriver:

  Bra år bara ösa 2014. Hur går det för ottosson?

  • Sebastian Davidsson skriver:

   Tack Fredrik och detsamma till dig! Han är med och tränar och vi försöker få honom att tävla men han är svårövertalad även att han lätt kan ta sig till final om han vill.

 2. MAXstyrka skriver:

  Ett grymt tävlingsår för dig! 2014 kommer bli än bättre!

Leave a Reply


*

Aktuellt

ankisundinbild

MAXstyrka Radio Avsnitt 29 - A

Det har blivit dags för det stora sommaravsnittet av MAXstyrka Radio (avsnitt 29). Vi bjuder ...

chefenkaserarrubrik

Rid på vågen

Det finns ett fenomen som på senare år har blivit lite av en folksjukdom. Inom ...

ssm2014forsmarksten

Finalgrenarna till SSM 2015

I dag är det exakt två månader kvar till finalen av Sveriges Starkaste Man 2015. ...

Senast upplagt

Knäböj och Frontb

Tisdag 7/7 Pass 86 Knäböj: 5x165 Frontböj: 5x115 5x115 4x115 Knäböj: 5x140 5x140 ...

Äntligen en ny trä

Söndag 5/7 Pass 85 Frontböj: 5x125 Kronlyft: 7x270 Knäböj: 3x6x140 Benpress: 9x310 7x310 5x310 Hacksquat: ...

jonnas blogg

Dans, Goliat och job

Det har varit en varm midsommar där jag hunnit med ...

axlosfredagskronika4

Surra dig inte till

En av de klassiska svenska visorna som verkligen har klarat ...

kimgustafssonrubrik

SM Silver igen

 Torsdag 2/7 SM i klassisk styrkelyft 2015 Knäböj: 260kg 270kg 277.5kg Bänkpress: ...