MAXstyrka

Allt inom kraftsport

fredagskronikan5minimaxradiomini

Efter EM

Hemma från EM och har riktigt hunnit landat och kommit in i vardagen. Det gick ju helt otroligt bra den här gången. Dubbla guld i junior och som bäst en 5e plats i senior! Det var riktigt roligt att tävla med seniorerna för nu har jag lärt mig en massa som jag ska tänka på till nästa gång.

Foto: WAF

Invägningen var dagen innan tävlingen. Vägde in på 58,6kg så hade nog kunnat äta lite mera frukost.. Efter det fick det bli pizza och sedan glass till efterrätt. På kvällen gick sedan svenskarna och åt med varandra. Inte jag och pappsen. Jag/vi måste alltid vara för mig själv litegrann och fokusera när det är tävling osv.

När det väl var dags för vänstern gick matcherna oväntat bra. Jag kändes stabil och just vänstern är min favorit arm (men jag är högerhänt). Att det sedan skulle räcka till guld i både vänster och höger är helt otroligt!
I högern gick matcherna också rätt bra, men jag är inte lika ”säker” och fokuserad som jag är i vänstern. Varför det gick dåligt i senior i högern (åkte ut på två raka) var för att jag inte alls var med och bröt ”fel” . Jag gjorde jättedåligt ifrån mig om jag får säga det själv. Men samtidigt är jag rätt nöjd eftersom i vänstern lyckades jag vinna över Irina Mazurenko som är en av alla dessa armbryterskor jag ser upp till. Så det var en mäktig känsla!

Innan frågade pappa mycket om jag var rädd för att möta seniorerna, för han va lite orolig om jag skulle bli rädd. Jag svarade då: Varför ska jag vara rädd? Hade jag varit rädd hade jag inte ställt upp mot dom.

Foto: WAF

Ska man bli the best of the best gäller det att vara lite fearless även fast vägen dit kan vara svår.

Foto: WAF

Nu blir det hårdträning inför VM som går i Budapest, Ungern i början av september.

Share

Startlistorna

Nu är startlistorna släppta inför årets EM! Som jag skrev i tidigare inlägg så kommer jag även att tävla i seniorklassen och det ser ut att det blir riktigt tufft och väldigt lärorikt.

Jag kommer att tävla tisdag, onsdag i junior och fredag, lördag i senior. Kommer bli en längre och tuffare vecka än vanligt, men vad gör det när man älskar denna fantastiska sport?

Kommer länka på när jag tävlar och var man kommer att kunna se det.

/Elin

Share

Bli bäst

I hela mitt liv har jag alltid haft ett mål – att bli bäst. Det spelade ingen roll i vad det var eller är än idag. Är man tvåa eller trea så är det inte bra. Kan personen som ligger etta komma etta så kan väl jag också det? Vem är det som säger att jag inte kan det?

Foto: WAF

Det kanske kräver lite extra mer träning. Rätt sorts träning, men det går ju. Så länge viljan finns.

 

Det jag vill komma till är att det är inte så ”bara” att åka iväg på ett SM för att sedan prestera bra internationellt. Det krävs mycket mer än så. Mentaliteten behöver du och viljan. Tiden finns till så länge du vill, men vill du inte så finns det ingen tid. (Okej, det är svårt när man har jobbet eller skolan som styr. Men hoppas ni förstår hur jag menar 😊.)

Jag har alltid ett mål i sikte. Ett mål som är tufft, men som jag VILL och SKA klara. Det tuffa målet jag hade till SM var att vinna över sjukt grymma Victoria Karlsson. Det var det enda som fanns i mitt huvud. ”VINNA ÖVER VICTORIA. VINNA ÖVER VICTORIA.” De andra i startfältet fanns inte i mina ögon. Det var Victoria jag ville åt.

 

Jag vann över henne, men inte i vänstern. Fler gånger kommer och jag VILL och SKA klara det.

 

 

Trots att jag har mitt VM guld i bakfickan så är jag inte bäst än. Jag måste vara ”The best of the best” innan jag är nöjd.

/Elin

Share

Share