MAXstyrka

Allt inom kraftsport

jul
04

Resultatet från Ockelbo Showlifting

Posted by MAXstyrka 0 Comment

I går avgjordes den årliga tävlingen Ockelbo Showlifting. Tävlingen var också (för den tyngre klassen) en kvaltävling för Sveriges Starkaste Man 2011.

I den tyngsta klassen vann som väntat favoriten Stefan “Stisse” Bergqvist guldet med 53,0 poäng, och kan nu lägga sin sjunde raka guldmedalj från Ockelbo till samlingen. Mycket imponerande.

Martin Forsmark knep silvret med 48,5 poäng. Det var samma poäng som styrkedrängen Sebastian Davidsson också lyckades kämpa ihop, men eftersom Martin hade bättre grenplaceringar (en grenseger och två andraplatser mot en grenseger och två tredjeplatser) så kom han alltså på en andraplats.

Peter Eriksson kom på fjärdeplats med 47,0 poäng och bänkpressgiganten Fredrik Svensson kom femma med 40,5 poäng. Fredrik valde att avbryta den sista grenen, då han låg på en tredjeplats, eftersom han hade känningar i biceps.

Henrik Ottosson kom sexa, Johan Espenkrona kom sjua, Love Häkenen kom på åttonde plats, Anders Lindblad kom nia, Mario Sjögren kom på tionde plats, Joachim Gustavsson kom elva och Alexander Syding kom på en tolfteplats.

I den lättare klassen vann David Nyström guldet med 51,0 poäng. John Pasanen tog silvret med 45,0 poäng och Thomas Edvinsson tog bronset med 40,5 poäng.

Jocke Sundberg kom på en fjärdeplats med 36,5 poäng och Jimmie Trywall kom femma med35,0 poäng.

Lars Ainasoja kom sexa, Tobias Wiklund kom sjua, Andreas Lundberg kom på åttonde plats, Adam Foley kom nia, Philip Nilsson kom på tionde plats, Mikael Sundqvist kom på en elfteplats och Victor Thoresen kom tolva.

Bland damerna så kammade Anna Rosén som väntat hem titeln, för sjätte gången. Hon vann också imponerande samtliga grenar. På andraplats kom Emilie Backlund, som var väldigt jämn under hela tävlingen. Marilea Nordström tog bronset.

Linnea Pettersson kom på fjärdeplats, Malin Sundberg kom femma och Isa Olsson kom sexa.

Bilderna är lånade från arrangören Böle Strongteams hemsida.


Share

Leave a Reply


*


Translate