Vettig träning kräver en del ställtid
Mitt vanliga arbete har efter två år tagit fart i sin vanliga årscykel, vilket innebär att det så här års förekommer en hel del konferenser. Det är alltså inte företagsvarianten på medelmåttigt hotell med inhyrd managmentkonsult som avses, utan den frikyrkliga versionen. Tillfälliga campingplatser med 1 000-tals besökare, campare och en för den oinvigde obegripligt stor mängd samlingar. Barnsamlingar, tonårssamlingar, vuxensamlingar, konserter, små seminarier, stora massmöten och en hel del andra aktiviteter. Den tidning jag arbetar på riktar sig primärt till en kristen målgrupp, och således är jag på plats, med dagar från 8 – 22, och då går jag ändå och lägger mig innan saker avrundats.
Något gym finns inte på plats, även om det förekommer en hel del fysiska aktiviteter. Det finns en löpartävling för att samla in pengar till socialt arbete bland barn i Indien och Afrika, men där pratar jag i mikrofon, så något eget springa blir det inte där. Nu befinner jag mig tack och lov ca 15 km från Hallsberg, där Josef Eriksson är revirbock i styrkesammanhang, och han har välkomnat mig till Hallsbergs Atletklubb för att träna i veckan. Ett pass har hunnits med, men min teoretiska beräkning om träningstid klaffar inte.
Det visar sig att det för mig inte räcker med precis tillräckligt med tid för att få in ett pass, det blir för stressat. Precis som morgonlöpningen får nöja sig med 5 km även om jag rent tekniskt skulle hinna en anständigare distans, men mitt huvud kräver ställtid före och efter.
Så också fallet med bänkpassen jag vill försöka få in. Ni som har koll på Josef Erikssons obestridligt framgångsrika träningsprogram vet att det är mycket volym inblandat. Volymen förutsätter dessutom rätt hyfsade setvilor, och det är här det börjar strula till sig. Om jag ska börja jobba 08.30 så räcker det inte i mitt huvud att börja 07.00. En del av problemet att jag har dåligt uppfattning om hur lång tid ett pass tar, men ännu sämre koll på hur hårt passet tar. Enkelt uttryckt så funkar det inte för mig att träna tillräckligt hårt om jag har tidspress på mig. Jag vill veta att jag har tid att sitta en stund om det blir lite för bra, variera setvilan så att jag inte jäktar seten på varandra, eller ta hänsyn till någon annan faktor som påverkar passets längd. Jag har helt enkelt svårt att börja med ett pass om jag misstänker att det bara blir skit av det för att jag inte hinner göra klart. Sen kväll kanske är et alternativ, men det är inte jättemycket energi kvar kroppen vid 23-tiden, och ska jag gå upp så tidigt att jag har tillräckligt med tid för att vara fri från stressen så behöver jag nog vara på gymmet kl. 05. Det går, men det går mycket sämre när man har jobbat till 23 kvällen innan.
Lyckligtvis är den här och par veckor till extrema, och jag kan snart vara tillbaka med vanlig gymtid tillgängligt. Den här veckan så går det som det går, och vi får se vad som hinns med. Jag kommer inte medvetet och aktivt att välja bort någon träning, men den här veckan verkar omständigheterna välja åt mig. Det får bli så för nu,Sova snabbare tror jag inte går.
Vattenpumpsfunderingar
Jag har en rätt intensiv period framför mig rent arbetsmässigt, och den här veckan har inlett en upptrappning med farande i bil, packande av montrar, bokning av seminarier, godkännande av material, telefonmöten från bilen, tre olika styrelsemöten på kvällarna i veckan och en del skrivande, säljande och kundvårdande. Jag skulle dessutom hionna till landet för att hämta bil som nu blev nödvändigt eftersom jag ska lämna kungliga huvudstaden längre än bara ett par dagar, och därför tog jag bussen dit. I sig en välkommen paus att bara sitta och åka med och kunna få en del gjort därifrån. Telefonsamtalet om den vilt läckande vattenpumpen i de tyska sommargrannarnas källare var därifrån inte precis välkommet. Jag ansvarar varken för tyskarna eller deras källare, även om den för länge sedan var min farmor och farfars, däremot så är jag delägare i pumpen, eftersom även mitt och mina föräldrars vatten kommer därifrån. Eller snarare, hotar att sluta komma därifrån nu. Pumpmodellen är tydligen från 19-bortnött, dokumentation om brunnsdjupet har säkert funnits, men icke längre, och den uppringda firman som kan lösa det hela säger att det är annan sort nu, som ska ner i hålet med elförsörjning och allt. De delas tydligen inte heller ut gratis.
På något sätt förbyttes ändå frustrationen över det uppkomna läget i en självklar prioriteringsordning. Rent, rinnande vatten är väldigt långt upp på listan över prioriterade behov. Det är med andra ord inget svårt beslut, inget annat fungerar, det går inte att leva på plats om det inte finns vatten. Pumpen är beställd, och kommer förhoppningsvis dit innan den gamla ger sig helt.
Den här självklarheten gjorde att vattenpumpen faktiskt inte utgjorde något problem längre. Jag har tidigare citerat det judiska talesättet att ett problem som kan lösas med pengar inte är ett problem, utan en kostnad. Det är en väldigt befriande insikt: Problem är när man inte vet hur något ska lösas och så var inte fallet här. Jag kommer inte att tycka om kostnaden, och kommer att göra vad jag kan för att hålla den nere, men det är en kostnad som ska tas, sen är det klart. Inga frågetecken, inget huvudbry, inget problem.
Gör man min klassiska radioövergång till träningsvärlden så är det här ett befriande sätt att förhålla sig till sin träning. Hur ska jag göra för att komma i form, bli starkare, löpa snabbare? Så länge du låtsas att du inte vet så är det ett problem och du kan sitta och våndas över din egen oduglighet. Lösningen är inte att klura mer, utan att ta kostnaden. Är du så pass intresserad att du läser Maxstyrka så vet du förmodligen redan vad kostnaden är, eller åtminstone vem du ska ringa för att kolla det. Att bara ta den kostnaden är faktiskt mycket mer befriande och avstressande än att stå och stirra på den läckande pumpen. Eller spegeln, vågen, den tomma chipspåsen. Det är inte så långt till att det kommer vatten i kranen igen från det att man beställer och betalar.
Man ska leva så att man inte behöver semester
Det är naturligtvis så att vila är helt nödvändigt för att få resultat. När det gäller faktisk fysisk utveckling så är det ju till och med så att det är under vilan som den faktiska tillväxten sker. Muskler blir inte större av träning, de blir större av att hämta sig ifrån träningen. De tar tvärtom stryk av träningen, vilket alla som tränar någorlunda seriöst vet av väldigt tydlig erfarenhet. Sålunda, den som förordar regelbunden fysisk vila har alltså rätt, och är inte nödvändigtvis lat. Däremot så går det någonstans en gräns när vilan är klar, och det i stället blir ett uppehåll. Givet träningsvärldens överförtjusning i forskning och teoretisk kunskap så är det här naturligtvis känt, och det finns förståsigpåare som kan tala om för oss mer eller mindre exakta tider för att processen ska optimeras. Oftast är optimeringen inte så viktigt, eftersom de flesta av oss har fler faktorer i livet som skulle behöva optimeras innan den det exakta antalet vilotimmar blir viktigt.
Det är dock extremt viktigt att vilan verkligen finns där, annars så kommer vi att rusa vidare mot ett troligen oönskat träningsuppehåll. Kanske på grund av skada, eller kanske det som kallas överträning. När kroppen inte hinner bygga upp, och behöver få längre tid på sig än bara vila. De flesta jag känner som är elit på riktigt har sällan träningsuppehåll i bemärkelsen fullständig avsaknad av träning, däremot kanske de kallar det träningsuppehåll när de bara är på en basbelastning som inte är en satsning mot något särskilt.
Jag har sedan många år hittat en rytm i mitt vanliga arbetsliv där semester i den svenska varianten som folk tror är en mänsklig rättighet inte känns speciellt viktigt. Jag vill nog inte ens koppla ur jobbet i 4-5 sammanhängande veckor som många tycks tycka är helt nödvändigt. Det innebär inte att jag inte till viss del tycker om att vara ledig, det gör jag visst det, men kortare tid och oftare. Vila, men inte uppehåll, alltså. En annan viktig faktor i mitt arbetsliv om jag jämför med träningstillvaron är nog variationen. Precis som Josef har lagt in en massa kompletteringsövningar i min bänkträning för att hindra snedbelastning, skador och dålig styrkeutveckling, så finns i mitt vardagliga liv ganska gott om kompletteringsövningar. Styrelseuppdrag, extrauppdrag på helger runt event, poddande eller för all del krönikeskrivande är inte vila, men det är kompletteringsövningar som förhindrar skador. Arbetsbelastningen blir inte ensidig, och det gör att jag klarar mig med regelbunden vila, och inte blir beroende av årliga långa träningsuppehåll. Eller semestrar, som det också kallas.
Jag tänker visst vara ledig i sommar, men inte så länge att arbetseffekten blir mindre, bara tillräckligt för att den inte ska hamna i en nedåtgående spiral av typen överträning. Jag har också en hel del kompletteringsjobb inplanerat, i form av speakeruppdrag på kvaltävlingarna till Sveriges Starkaste Man som går i sommar och en del andra mikrofonjobb, samtidigt som jag fortsätter med skrivande och poddande. De är kompletteringsövningar, och skulle jag försöka ersätta dem med vila skulle jag inte bli utvilad, bara snedbelastad, och då kanske jag skulle tvingas ta svennesemester, vilket jag verkligen inte vill.
I engagemang så är jag polyamarös
Det är knappast någon hemlighet att det finns väldigt olika element i mitt liv, och det är möjligen att jag tillhör en ytterlighet i det avseendet. Den senaste veckan har varit hyfsat extrem, då jag dels först varit i Polen på ett synnerligen välarrangerat EM i armbrytning, där den lilla svenska delegationen på 7 tävlande kom hem med 10 medaljer. Själv stod jag inte ens vid ett bord, utan bar kostym, pratade i mikrofon och satt i möten med ledare för olika nationsförbund. Direkt från morgonflyget från Gdansk till Skavsta till mitt ordinarie arbete, med försäljningssiffror och planering inför sommarens olika event i det sammanhanget.
Nästa inslag var tisdagskvällen då jag ledde ett samtal i en organisation som heter Sankt Lukas, där jag sitter i styrelsen. Med en dödsforskare, en före detta ärkebiskop, en psykolog och en lärare från Södertörn pratade vi om när ett samtal blir existentiellt? När börjar vi prata om tillvaron, vilka vi är och varför vi gör det vi gör? Hur ska vi prata om det? Den här miljön har väldigt lite med armbrytning att göra, men för mig är det mycket relevant att vara en del av.
På onsdagen var det möjligen armbrytarrelaterat, då jag tränade ihop med elever från armbrytargymnasiet i Storuman, men det var inte kostym, mikrofon eller sammanträde med någon ordförandegrupp, utan träningskläder och tunga saker att lyfta.
Cigarrer, motorsportsevenemang och jakt är andra miljöer som är helt orelaterade som jag också kontinuerligt lever i. Jag älskar helt enkelt många olika saker.
Även om jag kanske är extrem, så vill jag ändå påstå att själva företeelsen, att man finns i väldigt olika sammanhang, snarare är regel än undantag. Jag tror att det är nyttigt att inte bara hålla på med en enda sak i livet, av flera skäl. De jag känner som bara engagerar sig i en enda sak gör det oftast under begränsad tid, för med allt för hög koncentration så tröttnar man. Med en lägre koncentration som ger tid för fler saker så kan också fler saker utvecklas och växa under tiden. Dessutom så blir inte mer alltid bättre, ens för ett enskilt intresse. Det finns en gräns för hur många gånger i veckan det är konstruktivt att träna, och det är lättare att hitta den konstruktiva nivån om man gör något helt annat emellan.
Poängen med det här är inte att jag tycker att folk ska krysta fram fler intressen. Poängen är att jag tror att nästan alla redan har det, och det bästa för utvecklingen är att låta dem finnas kvar och utvecklas parallellt. Olika intressen behöver inte konkurrera, de kan komplettera. Din armbrytning blir inte sämre av att du läser konstvetenskap, och du blir inte klenare som strongman av att delta i ett existentiellt samtal. Vi är som människor rätt komplexa varelser, och jag tror att vi mår bra av att bejaka det. Låt olika delar av ditt liv ta plats, du kommer inte att bli sämre på något för det.
Orimliga förväntningar måste man syna
Inför förra helgens Göteborgsvarv så gjorde jag för första gången någon slags uppladdning/träningsplanering de sista två veckorna. Att det var första gången beror kanske på att jag i princip aldrig deltar i något organiserat av fysisk karaktär, undantaget en och annan armbrytartävling. Deltagandet där är mer av kuriosakaraktär, så någon annan uppladdning än att klara invägningen är aldrig aktuellt. Inför Göteborgsvarvet blev det därför första gången jag trappade ner min träningsvolym i någon slags avsikt att toppa min form. Jag följde någon slags sammantagen princip från diverse googlekällor, med gradvis minskande volym av träning fram till loppet, och dessutom med mer kolhydrater att äta än annars. Inte så att jag låter bli dem annars, men jag brukar fokusera på protein när jag äter. Eller ja, kött. Jag äter kött.
Det hela tycktes funka så väl att min Garmin meddelade den sista veckan att formen var ökande, och de allt kortare löpturerna kändes lättare och lättare. Formtoppen ett faktum, helt enkelt. Nu kanske man kan tycka att formtopp är ett väl pretentiöst uttrycka min nivå, men jag menar bara i relation till mig själv. Även Öland har ju en högsta punkt, även om det inte är något berg.
Själva löpningen är det inte mycket att säga om, jag springer i den fart jag känner att jag klarar, och väl i mål stannar klockan på 1.53.33. Jag har inte mage att vara missnöjd, men någonstans i bakhuvudet fanns tanken på att under 1.50 borde varit möjligt. Med tanke på att jag för ett år sedan sprang på lite drygt 1.46, om än på en väsentligt flackare bana, så tyckte jag inte att det var orimligt. Kruxet är att jag för ett år sedan inte bänkade 130 kg, och det har lagts till lite kroppsvikt som har kommit med den ökningen.
Att tillåta mig själv en förväntan på något i närheten av personbästa är alltså inte rimligt, det är fler faktorer som påverkar det, och att stirra sig blind på att min amatörmässiga toppning känts bra blir fel.
Mer rätt blir det då att jämföra med den sista gången jag sprang en halvmaratonsdistans innan loppet, nämligen precis innan jag inledde toppningen. På den fredagen toppade jag 130 i bänk, och på lördagen sprang jag halvmaratonsdistansen, men på en mycket enklare bana än Göteborgsvarvet. Då tog det 1.55. Tar man hänsyn till att min klocka inte mäter lika bra som Göteborgsvarvets officiella tidtagning så har jag alltså putsat dryga två minuter på att förbereda mig rätt. Det är inga mirakel, men man får nog vara nöjd. Vare sig man springer eller lyfter är det lätt att fantisera om hur bra det blir när man satsar på riktigt på tävling, och visst kan det bli bättre, men det är inte en annan värld. Skiljer det mer mot träningen så är det troligen inte att du verkligen fick till laddningen, utan att du inte tagit i tillräckligt på träningen. Provar du det så kan du faktiskt få till en form som inte beroende av en mirakelökning i uppladdningen, och som du har bra koll på.
Eller så gör du som jag, hitta förmildrande omständigheter som gör att det känns bra ändå. 50-årig morfar med ett BMI på 28 gör Göteborgsvarvet på 1.53.33 samma vecka som han gör 130 kg i bänk. Man får vara glad att man får vara nöjd.
Coach Rasputins Blogg
- Anmäl er till Solna AK Open i marklyft
- Solna AK Open inställt
- Solna AK Open Deadlift/Grip Challenge
- Solna AK OPEN 19e dec
- Solna AK OPEN 19dec
- Solna AK OPEN Grip Challenge
- Solna AK Open Deadlift
- Solna AK Open i marklyft
- Solna AK Open
- Denise Fatih Pro bodybuilder funderar på att prova på kraftsport 2020
- Rolig söndag på komethallen
- King of Deadlift or maybe King of something else to?
- Styrkelyft serieomgång 4 Sam Karlborg slår PB i total med 60kg!!!
- Coach_rasputin utmanar i grepp
- Armbrytning i Flen
- Nya projekt på gång
- Swedens Strongest Man 2019 final
- Road to 400kg
- Spontant besök på Extremepower gymet
- Bilder från Arnolds Classic helgen
- Sam Karlborg ryska böj programmet
- Intervju med Sara Zettergren
- Spontan visit på STK
- Arnold Classic Europe 2019 – Dag 4
- Arnold Classic Europe 2019 – Dag 3
- Arnold Classic Europe 2019 – Dag 2
- Arnold Classic Europe 2019 - Dag 1
Fredagskrönikan
- Vettig träning kräver en del ställtid
- Vattenpumpsfunderingar
- Man ska leva så att man inte behöver semester
- I engagemang så är jag polyamarös
- Orimliga förväntningar måste man syna
- Är jag feminist?
- Det finns många lopp att springa
- Vår tids spegelglasögon
- Bara det mätbara räcker inte
- Det är riskabelt att lita på sina kompisar
- Same same, but different
- Före och efter
- När är man stark nog?
- Invägd och klar
- Jag känner inte alla
- Framgångar ska in på kontot
- Man väljer inte vilka beslut man fattar
- Gör något mindre viktigt så länge
- Det börjar hämta sig
- Om det hade varit svårt hade du gjort det
- Allt ljus på mig
- All samexistens är inte win-win
- I säck innan det kom i påse
- En milstolpe är inte alltid fysisk
- Privilegium är en slät bana
- Varför tror du att nästa år blir annorlunda?
- Emil, Liverpool och 23:e psalmen
- Jonsson har långa ben
- Vissa gym är bra för ödmjukheten
- Eldsjälsparadoxen
- Det är inget fel med lågt hängande frukt
- Två jakter, armbrytartävling och Sveriges Starkaste Man
- En bra affär
- Vad ska vi göra med all data?
- De lyssnar, men hör inte.
- Det är sunt att misstro det perfekta
- Ibland kan man inte avbryta ett köp
- Är det skickligt att ha tur?
- Alla ser det från sitt håll
- Privilegierade fanns inte bara i Sydafrika
- Kan man bli yngre?
- Livet är en prövning
- Din starkaste och svagaste sida är samma sak
- Oförutsett betyder just det
- Man kanske kan strunta i det helt?
- Tänk om vi inte förstörde för oss själva
- Drömmen om den ultimata auktoriteten
- Berätta eller föreläsa?
- Parkeringsfickan vid Mösjön
- Plötsligt händer det
- Hur mycket kan man egentligen göra?
- Stolthet förutsätter att man hör ihop
- Bröd att äta, säd att så
- Hur dyrt får det bli?
- Du har inte träffat de som inte överlevde
- Det finns många sätt att säga sanningen
- Både fet och klen
- Alla kurvor ändrar sig
- Man måste nästan alltid upprepa sig
- Springing in the rain
- Ett fränt namn räcker inte långt
- Varför göra något överhuvudtaget?
- Det får inte gå överstyr
- Det ska gå lätt när det går tungt
- Okbärning finns inte i Garmin
- Det är själva tränandet som är unnandet
- Jag kanske bara är en snobb?
- Osynat är alla bäst
- Dagsform är inte allt
- Man väljer vem man mäter sig med
- It aint nothing
- Det kanske behöver hamras lite?
- De är inte ute och cyklar i allt, amerikanerna
- Det är den som gör som bestämmer
- Not today
- Mitt emellan behöver inte vara rätt
- Det mesta definieras av sinnestillstånd
- Man kan bara agera utifrån det man vet
- Det kanske inte alls är svårt att hjälpa dig?
- När juldagsmorgon glimmar, jag vill till gymmet gå
- När man blir glad av att ramla
- Tänk om det inte är så spännande?
- Det är mycket man inte måste
- Bara tur skiljer incident från katastrof
- Man ska vara proffs för att ha hemmagym
- Ett steg framåt, två tillbaka är inte det sämsta scenariot
- Snitslad bana är inte överskådlig
- Det går att ändra på rätt mycket när man måste
- Hatten av
- Att ha råd att göra fel
- Oomkullrunkeligt gäller
- Alla är inte inloggade
- Det krävs ofta ett par konkurser
- Där och då
- Puh-principen
- Hagel kan vara oöverträffat
- Utveckling är att höja sin lägstanivå
- Att inte få vara med
- #tbt uttyds egentligen gamla meriter
- Man kan inte låta ett litet barn svälta
- Alla troféer är inte lika viktiga
- Hund bet man är ingen nyhet
- När är det nog?
- Motivation räcker inte
- Hårda killar ska man respektera
- Innovativ träning kan vara lösningen
- Riktig matlagning tar tid
- Slarva inte bort välbehövliga framgångar
- Det går inte åt något bränsle på tomgång
- Fear of the dark
- Det krävs ingen stor ärta
- Förändring är inte alltid dåligt
- Trumf i trovärdighet
- Självinsikt är inte alltid behagligt
- Att behandla symptom
- Man vet inte vad som är onödigt
- Man måste öva när det inte spelar roll
- Vad är en expert?
- Rutiner är bedrägliga
- Är priset för att inte dö att inte leva?
- Måste man vara i mitten?
- Skillnaden på en stig och en väg
- Att vilja och att ha lust är inte samma sak
- Det är inte vad vi slösat som räknas
- Tanken räknas inte alls
- David och Goliat var inte riktigt som du tror
- Mindre åker och mer fruktträdgård
- Man får äta kaka
- Vår förmåga att isolera oss är imponerande
- Spela bollen där den ligger
- Man röstar med fötterna
- Kalle är vuxen
- Julklappsleken är smartare än man tror
- Kärlek är väldigt praktiskt
- Jag kan inte annat
- Den upphittade kyrkogården handlar om vilka vi är
- Börja med att bli influencer IRL
- Man blir inte annorlunda av att ömsa skinn
- Marie Antoinette sa inget om bakelser
- Alla tror att de är speciella
- Det vi inte talar om
- Ta den tid du hittar
- Övning ger träning
- Att tycka att någon har fel är helt naturligt
- Gjutet kan spricka
- Ett ögonblick kan vara för evigt
- Man ska vara tacksam, inte avundsjuk
- Det kanske inte är problem som hindrar?
- En ny trisslott?
- Skamgränser
- Vi måste sänka Bismarck
- Varför träna energieffektivt?
- Ett gym kan också vara en gated community
- Längst upp i näringskedjan
- Ibland är det tvärtom
- Elda inte snabbare än du hugger
- Om inte nu, när? Om inte du, vem?
- Både gott och nyttigt
- Curling är svårare än man tror
- Inget val är också ett val
- Tillbaka på gymmet
- Hållbart, vad betyder det?
- Vad är prognosen?
- Vem har skitit i mina byxor?
- Varför ska just din idrott bli större?
- Komplicerat är svårt, komplext är stort
- Ska det bara duga att sälja?
- Att garantera är att ansvara
- Man måste få känna vem som helst
- Teambuilding är oftast tomterier
- Man ska sikta mot något ouppnåeligt
- Vilket package?
- Vad är det egentligen frågan om?
- Öde ligger ängarna
- Var börjar du mäta?
- Huvudingrediensen
- Det är i alla fall i rätt riktning
- Att elda för kråkorna
- Rätt läge
- Man kan inte avla på en valack
- Det är inte att simma mot strömmen som är svårt
- Rätt till en åsikt
- När allt är lika viktigt
- Det är svårt att låtsas
- Att börja smått handlar inte om ödmjukhet
- Sandlådan är inte målet
- Hur gammal är din information?
- Mörkerseende
- Äpplen och päron
- En delning är inte en källa
- Alla borde spela schack
- Någon annans berättelse
- Klassresor finns inom idrott också
- Bara de tar i
- Skägget kan bita dig i rumpan
- Stenar, alltid stenar
- Tandvärk eller hantverk
- Ensam på gymmet?
- Överförbar styrka
- Det kanske är som att cykla
- Är det verkligen en gåva?
- Varför gör folk det de gör på semestern?
- Plötsligt verkar det inte lika orimligt
- Man är alltid skyldig någon
- Stenarna har inte ramlat av sig själv
- Man ska vara tacksam för det som misslyckats
- Damage control
- Kinderäggprincipen
- Vad står det på fakturan?
- Man behöver inte alltid be om lov
- Framgången ska vara en biprodukt
- Hitta de som tycker att tråkigt är roligt
- #nogoal
- Sparka på benet
- Det värsta är inte det som går snabbast
- Omedelbara åtgärder är vanskliga
- Stödhjul är väl inget för vuxna?
- Teknik är inte ett knep
- I alla lägen
- Att leva på ränta
- Börja med att kolla de enkla grejerna.
- En förbättring behöver inte vara perfekt
- Spotta på stenen
- Idrottsförälder är en balansgång
- Ord kan bita sig fast
- Kom i mål
- Att sminka en gris
- Allt kommunicerar
- Intressant är inget att gå på
- Jag är inte en händig man
- Det finns fler alternativ än fly eller illa fäkta
- Lerfötter
- Ständigt dessa utmaningar
- Att hålla takten betyder inte att öka takten
- Egenkärleken är ett straff
- Man måste inte skynda hem
- Släpp ingen djävul över bron
- Att stjäla huggen ved
- Beslut ska fattas av den som ska leva med det
- Allt behövs inte till allt
- Alla som tittar är inte följare
- Timing är allt
- Mediaprofiler och vildsvin
- Alla tycks veta bäst
- Allas vän?
- Det är bra om delmålen ligger på vägen
- Av barn och dårar
- Man ska veta vad man har valt
- Drömmen
- När man inte är bäst på det man är bäst på
- Bättre än inget
- Man måste tro att det ger något
- Det är aldrig vattnets fel
- Hur lite jobb kan jag lägga på att ha roligt?
- Ett ögonblicks verk
- Ibland är framförhållning ett måste
- Revirbocken
- Att avsluta frågan
- Det rinner ditåt det lutar
- Komplext
- Ska det vara på lika villkor så får man ta det
- Flockbeteende är rätt logiskt
- Avrundning är bedrägligt
- Om det bara är du som tävlar?
- Att vara i närheten
- Det är inte det förnuftiga man minns
- Alla vill inte samma sak
- Basker blå
- Fråga de som tycker det är svårt
- Mer rädsla än skada
- Företag eller folkrörelse?
- Ta i
- Att tänka både fritt och rätt
- Det är inte jämförbart
- The show must go on
- Tycker du Instagram är förljuget? Kolla Linkedin!
- Vems förväntningar?
- Man kan visst göra mer
- Ödmjukhet ligger inte för mig
- En väldig man
- Man väljer inte mellan pest och kolera
- Uppmärksamhet fördelas inte i verkligheten
- Att ljuga är bara korkat
- Träna är som att laga mat
- Vi vet inte vad som blir kvar
- Ensidigt duger inte
- Perfekt är sällan värt det
- Det är rätt svårt att kopiera de bästa
- Alltid framåt
- Kan vi införa irl-likes?
- Stor fisk i liten pöl
- Man vill inte ha en tom inkorg
- Det går snabbare på vägen
- Elitidrott är inte nyttigt
- Strongman intresserar mig egentligen inte
- Arv och miljö
- Missförstånd
- När är man klar?
- Varför behöver du veta det?
- Vad läcker ut?
- Medveten om allt och inget
- Att smida medan järnet är varmt
- Det är som sig bör
- Man måste beundra den som kan stava till tisdag
- Det är inte att vi inte vet
- Formatet säger ingenting
- Hur renlärig behöver man vara?
- Magkänsla finns inte och kan ändå ha rätt
- Comfort zone är bra
- Att hålla koll
- Investering eller konsumtion?
- Det är snorungar som pallar kart
- När är ett beslut fullbordat?
- Vänskapsmatcher säger ingenting
- Man blir inte salig på vilken tro som helst
- Mer lika än olika
- Om
- Allt ska inte planeras
- Regler är till för idioter
- Det är inte hur mycket man jobbar
- Bra till allt funkar inte
- Lite hyfs kan man begära
- Vision kräver lite enögdhet
- Det är inte bara att hjälpa
- Är det värt det?
- Hur gör man något bra?
- Lång och inte särskild trogen tjänst
- Baksidan ska stämma
- I all denna tystnad
- En legend är mer än resultat
- Hur blir man av med en konflikt?
- Nyanser behövs
- Konsten att bära hatt
- Varför?
- Inte enbart av ondo
- Är det inte en revisor du behöver?
- Hur mäter man upplevelser?
- I förberedelse för vad?
- Behövs det en riktkarl?
- Ska man säga till?
- Det finns fantastiska teorier
- Det mesta sitter i armen
- Vill man inte fatta så gör man inte det
- Man ska leva med sina misstag
- Man kan lära sig av Sherlock
- Den vanligaste formen av slöseri
- Spela covers eller skriva själv?
- Höjd över varje misstanke?
- Man kan inte göra allt
- Småsinthet är för små människor
- Kunskap är inte makt
- Det är mycket som inte är sant
- Vanans makt
- Misslyckas är nödvändigt
- Be rätt person
- Ta ansvar
- På det svåra sättet
- Alibi att hata
- Helt från grunden?
- Måste du ha rättvisa?
- Det har alltid varit så
- Olika sidor är lika äkta
- Surra dig inte till rors
- Vilket är alternativet?
- Känsla och logik
- Plus och minus
- Vad går att laga?
- Det är skillnad
- Risk
- Vad är tillämpning och vad är system?
- Det är ofta väldigt enkelt
- Om det bara är du?
- Ju förr ju bättre
- Jodå, jag hör
- Varför varför?
- Det mesta passar någonstans
- Har varit bra att ha
- Väder och klimat
- Man ska se förändringen
- Vem vill missa?
- Tidsfördriv?!
- Det är det du inte håller med om som du lär dig av
- Back to basics
- Hur roligt vore ett perfekt liv?
- Vad ska du göra åt det då?
- Tvåa på bollen
- Vad gör du när du är helt ensam?
- Brinner ännu lågan?
- Kasta inte det du har efter det du har förlorat
- Intervall funkar i livet i stort
- Proffs
- Börja
- Nästa år...
- Julklappar ska inte förväxlas med välgörenhet
- Ett livspussel går aldrig att lösa
- Är dina träningskompisar som du?
- Absolut viktigast
- Vila trasigt, träna läkt.
- Att tycka om sin sten
- Att ge allt
- Wax on, wax off
- Gamla hjältar
- Även extrema saker kan få inspirera
- Det finns rätt och fel
- Ha en, var en.
- Bakgrunden syns
- Att ge order och ansvar är helt olika saker
- Akut eller viktigt?
- Att anklaga är inte att döma
- Vem äger problemet?
- Ditt personbästa är inte din identitet
- Nej, du ska inte bara vara ärlig
- Att passa betyder inte att hjälpa
- Tänk dig för innan du lägger relationen i potten
- Morötter och piskor?
- Det är svårt att släppa gamla träd
- Allt funkar aldrig samtidigt
- Inget är gratis
- Man måste ha egna värderingar
- Ibland måste man vara fler
- Folk säger att Jeppe super
- Självklarheter är inte alltid det
- Maslow han kunde han
- Vad är poängen med att vara unik?
- Positivt tänkande har sina gränser.
- Att konfronteras av sin mänsklighet
- Slips, portfölj och cigarr
- Småskit
- Vänskap är inte byteshandel
- Det kan aldrig vara fel att säga som det är
- Byggställningen behövs inte i all evighet
- Vem är smartast egentligen?
- Dagar och nätter går
- Allt eller inget?
- Det andra budet
- Tråkiga typer har oftast rätt
- Måste man stå för sina vänner?
- Ja, jag tror alltid att jag har rätt
- Ledarskap är inte en position
- Det blev bara så
- Påmålad och falsk som andra?
- Burn out or fade away?
- Medberoende?
- Du kan inte ha kontroll på allt
- Nytt blod
- Osvenskt – Det svenskaste som finns
- Hur svårt ska det vara att tro folk om gott?
- Att göra festen till vardag låter inte lika kul
- Det som inte har hänt har inte hänt
- Allt är inte alltid bra för alla
- Det är irriterande när fel folk vet
- Inte mycket varar för evigt
- Den som söker, han letar.
- Gör du något för någon annan?
- Har du provat något helt annat?
- Är du normal?
- Ibland behöver man titta bakåt
- Man är inget föredöme
- Alla kan inte, och en del vill inte
- Man måste inte alltid åka all inclusive
- Vad gör du nu?
- Vem är det du vill hjälpa, egentligen?
- Förstår du vad prioritera betyder?
- Det ordnar sig med blommor, bara kärringen dör.
- Att köpa sig kärlek för pengar
- Att tjäna pengar och känna någon med pengar är inte samma sak
- Ska jag hålla på med det här?
- Vem är du?
Styrgrupperna Information
- XPC Powerlifting European Championship
- XPC Powerlifting World Cup 19-22 nov 2020
- Info angående SSM u90 - 2020
- Deltagare SSM u90 2020
- SSM u90 final - Nytt datum
- Hur u90 finalen blev till
- Sveriges Starkaste Man u90 final
- SSM Final -80kg 7 november 2020
- Årets sista kval u90 - 1 Aug
- Anmälda atleter - Tredje kvalet - SSM u90 - SBC
- Resultat ifrån årets andra kval - SSM u90
- SSM u90 - Info om SBC kvalet
- Deltagare SSM u90 - Sundkraft Gym
- Kvalserien u90 2020
- SBC arrangerar årets tredje kval u90
- Årets första kval u90 2020
- Det är snart dags för årets första kval u90
- Årets andra kval till Sveriges starkaste man u90
- SSM u90 - datum för årets kval
- Arrangörer sökes SSM u90
- SSM u90 Nytt inför 2020
- Startlistor SSK u82 & Sveriges Starkaste Master
- SSM u105 final 2019
- Stockholm Open II WRPF/WEPF
- SSK 2019 Öppna klassen - Årets grenar
- Resultat kval 2 u90kg katagori
- Startordning u90kval
- Info om -90 kvalet Stockholm
- SSM (-105 kg) får egen styrgrupp
- Sveriges Starkaste Kvinna -82kg
- Arrangera Sveriges Starkaste Kvinna-tävlingar 2019
- Styrgrupper 2019