MAXstyrka

Allt inom kraftsport

sep
21

WSM 2010 Första dagens resultat

Posted by MAXstyrka 0 Comment

Giant Wooden Log for Max var som sagt den tredje och sista grenen för dagen. Savickas slog ett nytt världsrekord när han vann grenen på otroliga 210 kg. Mikhail Koklyaev försökte sig på samma vikt, men orkade inte få upp den över huvudet. Han blev dock tvåa i grenen med fina 202,5 kg. Poundstone, som hade behövt få en grenseger, slutade på tredje plats med 185 kg. Brian Shaw klarade “bara” 177,5 kg och blev fyra. Stefán Sölvi Pétursson kom femma på 170 kg. De resterande atleterna stannade alla på blygsamma 155 kg.

Detta gör att Brian Shaw och Misca Koklyaev delar ledningen på 25 poäng vardera. Zydrunas Savickas ligger trea på 24 poäng. Travis Ortmayer ligger fyra på 21 poäng. Efter det är det ett litet hopp till Ervin Katona som ligger på femte plats med 15 poäng. Derek Poundstone har 14 poäng, Stefán Sölvi Pétursson har 13 poäng, Terry Hollands och Jason Bergmann har båda 10 poäng och Nick Best ligger sist med sina 8 poäng.

I morgon är det de tre avslutande grenarna Whisky Barrel Carry, Marklyft med bil – reps och Atlasstenarna som står på schemat.

Whisky Barrel Carry är ganska svår att förutse en vinnare på då man inte har så mycket att jämföra med. De som kommer vara bra på Marklyftet med bil är Brian Shaw, Misca Koklyaev, Zydrunas Savickas, Travis Ortmayer och Terry Hollands. Om Dereks ben hade varit helt så är även han grym på den här övningen. Atlasstenarna kommer förmodligen att vinnas av Travis Ortmayer som han också gjorde i WSM 2009. Savickas kom på andra plats i samma övning förra året, och kommer troligtvis vara grym även det här året. Även Brian Shaw är grym i Atlasstenar.

I morgon ser vi vem som vinner titeln Världens Starkaste Man 2010.

Share

Leave a Reply


*


Translate