MAXstyrka

Allt inom kraftsport

okt
12

Tre underbara veckor i Thailand

Posted by MAXstyrka 0 Comment

Nu är semestern över för den här vintern. Det blev tre soliga veckor i Phuket – Thailand.

Sol, bad och snorkling varvades med osedvanligt många restaurangbesök med bra restaurangporslin och sockerspetsad läsk vid poolen. Det blev en del utflykter till alla obligatoriska smultronställen som Phuket har att erbjuda, samt en hel del annat också. Jag såg thaiboxning där de yngsta deltagarna var runt åtta (!) år gamla, jag hoppade bungyjump och jag prutade ner priset på t-shirtar med en kvalité som hade fått Sverker Olofsson (Plus) att dra fram sin gamla soptunna direkt.

Resan var underbar och välbehövlig. Jag hann också besöka ett gammalt gym i Patong. De som tränade där inne var föga överraskande turister från Skandinavien. De få thailändarna som tränade begränsade sig till thaiboxning istället för viktträning.

När man beställde mat från en (ofta svenskägd) restaurang så kunde man tro att det var en gourmérestaurang. Portionerna var så små att min son, som fyller fem år, med lätthet hade kunnat få i sig en “vuxenportion”. Jag fick vid upprepade tillfällen beställa in flera portioner på samma ställen för att kunna bli någorlunda mätt. Det är inte konstigt att en normalstor thailändare är runt 140 cm lång och väger närmre 30 kg (de ser ut att göra det i alla fall).

Phuket är väldigt turistanpassat, om man bortser från maten, men trots det är det relativt primitivt om man jämför med Sverige. Det är inte sista gången jag besöker detta härliga land!

Den här extremt charmiga bänkpressen finns på Kata Beach.

Share

Leave a Reply


*


Translate