MAXstyrka

Allt inom kraftsport

dec
16

Finalen i SCL nu i helgen

Posted by MAXstyrka 0 Comment

Nu på söndag, den 19 december, hålls finalen i Strongman Champions League i Kiev, Ukraina.

Jätten Terry Hollands leder turneringen efter nio tävlingar med 112 poäng, och han är storfavorit att ta hem titeln. Ervin Katona har 102 poäng och kan mycket väl vara ett stort hot mot Terry.

Sedan är det ett litet hopp ner till Travis Ortmayer som ligger trea på 77 poäng. Misha Koklyaev ligger fyra, Agris Kazelniks ligger femma, Savickas ligger sexa totalt och hemmahoppet Konstiantyn Ilin ligger på sjunde plats. Johannes Årsjö ligger på åttonde plats och Warrick Brant ligger på nionde plats, men både Johannes och Warrick är skadade vilket gör att Antti Mourujarvi från Finland får ett wildcard. Antti coachas av Janne Virtanen som vann WSM år 2000.

Eftersom varje poäng är värd dubbelt så mycket i finalen så kan alltså alla som ligger top-5 i rankingen rent teoretiskt sett vinna titeln.

De som kan vara med och slåss om segern i själva finalen är självklart Zydrunas Savickas, Terry Hollands, Travis Ortmayer, Misha och Katona.

Den här tävlingen är väldigt svår att tippa. Många av atleterna som ställer upp i tävlingen skadade sig innan eller under WSM i år, och jag vet inte om alla är friska och hela nu. Misha sa efter sin tredjeplats i årets WSM att han kommer sluta som strongman och istället gå tillbaka till tyngdlyftning. Om han har stått fast vid det och inte tränat grenträning så lär han inte kunna hota varken Savickas, Terry, Travis eller Katona om pallplatserna. I annat fall är han en grym atlet som på papperet är en självklar medaljkandidat. Travis Ortmayer skadade sig i den näst sista grenen i WSM 2010, och det är ett stort frågetecken huruvida han är hel eller inte. Även Savickas fick en liten skada, men den verkar ha varit lindrig.

Hur som helst så lär tävlingen bli riktigt spännande och med fem atleter som alla är top-10 i världen så kommer det bli en grym styrkeuppvisning med riktigt bra resultat som följd.

Kl. 12:00 börjar tävlingen i Kiev, om ni har vägarna förbi.

Share

Leave a Reply


*


Translate