MAXstyrka

Allt inom kraftsport

dec
23

Jul & Nyårsspecial

Posted by MAXstyrka 0 Comment

I morgon är det julafton, och vad passar väl då bättre än en riktig “jul-och-nyårsspecial”?

Vad har hänt under året som har gått?

För det första så startades MAXstyrka som nu har funnits i drygt 4½ månad. Under dessa månader så har jag intervjuat både ettan, tvåan, trean och fyran i Sveriges Starkaste Man 2010. Utöver det har jag intervjuat den tidigare mästaren i samma tävling, några av världens bästa styrkelyftare och även en av Sveriges bästa tyngdlyfterskor. Intervjuer är en väldigt populär del av MAXstyrka, och det kommer en hel del intressanta intervjuer även under 2011. Reportagen har också varit populära, och även här kommer det bli en hel del fler artiklar och reportage. Jag har några riktigt intressanta saker inplanerade också som ni inte får missa!

En Annan minnesvärd händelse under året var när Sveriges Starkaste Man 2010 gick av stapeln. Johannes Årsjö körde över motståndet fullständigt och försvarade sin titel som Sveriges starkaste man genom att vinna alla grenar relativt överlägset.

Världens Starkaste Man 2010 var såklart också en sak att minnas, även om MAXstyrka inte var där. Zydrunas Savickas vann på samma poäng och med samma antal grensegrar som Brian Shaw, något som aldrig har inträffat tidigare i en sådan stor tävling.

Jag tippade två tävlingar det här året, och i båda tävlingarna (finalerna i WSM 2010 och WSMSS 2010) så lyckades jag pricka in ettan, tvåan och trean. Jag vet inte om det är ett bevis på hur nördig jag är, om jag har haft tur eller om det bara visar att jag har koll. Jag hoppas såklart på det sista.

Finns det något som ni hade velat se på MAXstyrka? Finns det någon som ni vill se intervjuad, något speciellt reportage ni vill se, träningsupplägg, tester eller något helt annat? Kommentera gärna eller skicka ett mejl om ni har några synpunkter eller önskemål!

Så här i juletider så är donationer något som vi gärna tar emot (och annars också såklart). MAXstyrka drivs helt ideellt, och varje litet bidrag går oavkortat till att driva sajten och till att kunna göra reportage och intervjuer, så känner ni för att skänka ett litet bidrag så tackar vi ödmjukt för det. Ni kan donera här.

Tack för att ni besöker sidan, läser och kommenterar! Utan er hade det inte funnits någon MAXstyrka! Jag hoppas att ni fortsätter följa oss även nästa år!

Till sist vill jag önska er en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

——————————————————————————————————————————————————

Jag har bett några kända styrkeprofiler svara på fem frågor. Här är frågorna, följd av atleternas svar:

1. Vad önskar du dig i julklapp?

2. Vad är ditt nyårslöfte?

3. Hur kommer din jul/nyårsafton att firas?

4. Vad händer för dig år 2011?

5. Vill du hälsa något till dina fans?

——————————————————————————————————————————————————

Benedikt Magnússon -Världens bästa marklyftare

1. Jag önskar mig en Tikka T3 Hunter 0,243 (Ett jaktgevär).

2. Att älska mer.

3. Med min familj. Sedan blir det körning över glaciärer med vänner.

4. Jag kommer att börja på universitetet, ta lektioner i basgitarr, fiska, jaga fåglar och rävar, få fler barn och ta med min son på hans första motocrosstur.

5. Låt framgång omge dig i alla aspekter av livet. Om du får framgång i livet så stärks ditt psyke, och om du är psykiskt stark så blir det också lättare att träna sig till den fysiska styrkan.

——————————————————————————————————————————————————

Fredrik Svensson – En av världens bästa bänkpressare och fyran i SSM 2010

1. Inget speciellt. Trevligt sällskap med släkt och vänner.

2. Jag brukar inte göra nyårslöften.

3. Med släkt och vänner.

4. Vad gäller lyftning satsar jag på som vanligt. Jag siktar på att vinna SM i styrkelyft på nytt svenskt rekord sammanlagt, världsrekord och VM-guld i bänkpress samt försöka ta en internationell medalj i SL. Jag siktar också på att vinna bänkpressen på Arnolds Sport Festival. Jag kommer nog inte att träna så mycket strongman i vinter, men till sommaren blir det till att köra på och jag satsar på att komma på pallen på Sveriges Starkaste Man 2011.

5. Jag vill tacka för allt stöd och jag hoppas att jag kan leverera och nå fina resultat nästa år.

——————————————————————————————————————————————————

Stefan Bergqvist – Sveriges näst starkaste man 2010

1. Jag önskar mig en snöslunga för det är så mycket snö nu. Hehe.

2. Mitt nyårslöfte blir att träna ännu hårdare för eventuellt en ny säsong.

3. Min jul kommer att firas hemma med familjen, med mycket mat kan jag lova och allt som hör julen till.

4. Först får jag sikta på SM i styrkelyft som går av stapeln i februari, tror jag. Sen vet jag inte så mycket mer.

5. Jag vill hälsa alla mina fans en riktig god jul och ett gott nytt år, och ett starkt nytt 2011 också.

——————————————————————————————————————————————————

Peter Rundberg – Sveriges tredje starkaste man 2010 och Filip & Fredriks överman

1. Jag önskar mig ett riktigt bra 2011. På prylfronten så får det nog bli en iPad, men den köper jag själv. Hehe.

2. Att träna bra och hålla mig i bra form offseason inför comebacken i SL.

3. De firas med familj.

4. Jobb och träning i blandad kompott, som vanligt. Det blir lite mindre träning ett tag nu för att få tillbaka suget. Sedan blir det SL för hela slanten.

5. Givetvis så önskar jag alla en god jul och ett gott nytt år. Utöver det så lovar jag att jag kommer tillbaka, denna gången iklädd SL-utrustning.

——————————————————————————————————————————————————

Laurence Shahlaei – Englands starkaste man

1. Jag önskar mig en ny säng.

2. Förbättra min diet.

3. Jag kommer fira tillsammans med min familj. Det är så jag gillar att fira högtider.

4. Jag kommer vinna en internationell strongmantävling under 2011.

5. Jag hoppas att jag träffar er alla under 2011. Jag har verkligen njutit av att tävla i Sverige det här året, och fansen har varit underbara.

——————————————————————————————————————————————————

Josefin Brander – En av Sveriges bästa tyngdlyfterskor

1. Jag önskar att det kommande året blir bra. På prylfronten är det mesta välkommet, framförallt prylar till min häst. Hehe.

2. Jag är världskass på nyårslöften, så det är lika bra att jag inte säger något. Haha!

3. På julafton kommer jag att jobba. Jag arbetar inom vården och då får man vara beredd på att ställa upp, men jag tror att det kommer bli mysigt iallafall. Min familj från Småland kommer upp i juldagarna och det skall bli riktigt roligt. På nyårsafton kommer vi ha firande med medlemmarna på vårt nystartade gym, det blir mat och dryck och sedvanliga fyrverkerier. Vad kan vara bättre än att fira in det nya året med likasinnade?

4. 2011 hoppas jag kommer bli ett skadefritt och härligt år. Jag ser fram emot nya utmaningar!

5. Tack till alla som stöttat mig under året. Det betyder jättemycket! God Jul och Gott Nytt år!

——————————————————————————————————————————————————

Johannes Årsjö – Sveriges starkaste man

1. Jag har inte önskat mig någonting, så om jag får något så blir jag glad för vad det än är.

2. Att dra 400 kg i marklyft 2011.

3. Jag har inte en aning om vart det blir än, men full ska jag vara i alla fall. Haha!

4. Jag hoppas på ett skadefritt år med roliga överraskningar.

5. Tack så hemskt mycket till alla där ute som uppskattar vad jag gör och gläds med mig i mina medgångar, och jag hoppas innerligt att jag inte kommer göra er besvikna nästa år.

——————————————————————————————————————————————————

Mark Felix – En av världens starkaste män och världsrekordhållaren i Rolling Thunder

1. Jag önskar mig en ny “färg och cementblandare”.

2. Jag brukar inte ha något nyårslöfte.

3. Jag kommer fira både julafton och nyårsafton tillsammans med min fru och mina tre söner.

4. Jag kommer förhoppningsvis att bli starkare.

5. Tack så mycket för allt stöd!

——————————————————————————————————————————————————

Anders “Starkeanders” Johansson – Sveriges bästa styrkelyftare och vinnare av Sveriges Starkaste Man tre gånger

1. Nya pingisracketar.

2. Att stretcha mer.

3. Med strongmankompisar och deras familjer.

4. Bli mer skadefri och få till det på totalen i styrkelyft.

5. +1100 kg sammanlagt kommer. Ge inte upp, jag gör det inte!

——————————————————————————————————————————————————

Rene Minkwitz – Vann Danmarks Starkaste Man 10 gånger

1. Jag vill ha en Pickup. Haha!

2. Det är en hemlighet, för om du avslöjar det så kommer man inte att klara det. Hehe.

3. Med vänner och min hund.

4. Något bra. Haha!

5. Man kan inte ha bättre fans. Ni rockar!

——————————————————————————————————————————————————

Heidi Andersson – Världens bästa armbryterska med bl.a. 8 VM-guld

1. Att jag är frisk så jag kan träffa Björn (Heidi är gift med skidskytten Björn Ferry). Är jag förkyld är det karantän som gäller och det är tråkigt som bara den. Vi sågs senast i november innan jag åkte på VM och Björn åkte på Världscupspremiär.

2. Inget specifikt på löfte på nyår. Däremot blev det klart på VM i Mesquite, Las Vegas, USA nu i december att jag kommer ingå i den nybildade OS-kommittén där målsättningen är att snarast möjligt få till en struktur så att vi aktivt kan börja jobba för att armbrytning blir en OS-sport.

3. Jul firas i Ensamheten/Storuman med nära och kära. Klassisk Julryzz (brutal armbrytargymnasieträning) på julaftonsmorgon. Jag är prisutdelare på Eldsjälsgalan i Göteborg (TV4) den 30 dec och kommer om resplanen håller att hinna hem till Storuman för att kunna fira nyår tillsammans med Björn och övrig familj.

4. MASSOR! Miljöhjältarna säsong 3 börjar sändas i mars (som jag har äran att vara programledare för) och World Challenge ska planeras (jobbar på för fullt sedan 8 mars 2010) och förverkligas den 8 mars 2011 i Göteborg. Världens 8 bästa armbryterskor kommer mötas i en over all, oavsett viktklass. Alla möter alla och den med flest segrar blir utsedd till världens bästa armbryterska! Det är gratis inträde, så alla är välkomna! Sen blir det många spännande armbrytaruppdrag både nationellt och internationellt. Jag kommer uppdatera och informera allt eftersom på min hemsida. Jag är i stort sett fullbokad fram till augusti 2011. Sen får jag inte glömma VM i Kazhakstan i december också.

5. God Jul och Gott Nytt År!

——————————————————————————————————————————————————

Share

Leave a Reply


*


Translate