MAXstyrka

Allt inom kraftsport

feb
12

VM i loglift i morgon

Posted by MAXstyrka 0 Comment

Världsmästerskapet i loglift kommer avhållas i morgon, den 12 februari i Vilnius, Litauen.

Världsrekordhållaren Zydrunas Savickas (som har gjort 212,5 kg i loglift) kommer självklart att vara med och försöka slå sitt världsrekord ännu en gång, och med hjälp av hemmaplan så finns det inget som talar emot att han lyckas.

Motståndarna behöver dock inte skämmas för sig. Pressmonstret Erwin Katona kommer också vara med och slåss om segern, och detsamma gäller för Vidas Blekaitis, Vytautas Lalas, Terry Holland, Agris Kazelniks, Marshall White, Warrick Brant, Tommi Lotta, Konstantin Illin, Patrick Baboumian och Bjørn Andre Solvang. Tyvärr kommer varken Misha Koklyaev, Brian Shaw, Derek Poundstone eller Johannes Årsjö att vara med, men tävlingen lär ändå bjuda på en hel del underhållning.

Ingångsvikten kommer att vara på 170 kg och varje lyftare har tre försök på sig. Det kommer vara tre domare som kommer avgöra om lyftet är godkänt eller inte, precis som i tyngdlyftning alltså.

Tävlingen sänds Live i Eurosport 2 och sändningen börjar kl. 13:58, och tävlingen beräknas hålla på i ungefär en timme.


Share

Leave a Reply


*


Translate