MAXstyrka

Allt inom kraftsport

Brian Shaw vann Arnold Strongman Classic 2011 på ett mycket övertygande sätt. Han ledde tävlingen med sju poäng inför den sista grenen, Circus Dumbell, och kunde i princip gå ut och strunta i försöka lyfta hanteln.

Nu gjorde han inte det, utan han gick ut och lyckades klara sex reps vilket gav honom en andraplats i grenen och en överlägsen seger totalt sett i tävlingen. Jätteskrällen Mike Jenkins vann den sista grenen med sju reps, Travis Ortmayer gjorde fyra repetitioner, Savickas lyckades “bara” göra tre reps och Misha gjorde två reps. Resten av atleterna nollade.

Mike Jenkins tog sig alltså förbi Savickas i sista grenen och tog silvret två poäng före bronsmedaljören Savickas.

Brian Shaw berättade på prisutdelningen att han vägde in på otroliga 198 kg i torsdags.

Share

Leave a Reply


*


Translate