MAXstyrka

Allt inom kraftsport

sep
22

WSM 2011 – Final dag 1

Posted by MAXstyrka 0 Comment

I dag har hälften av finalgrenarna avverkats.

Den första grenen för dagen var Steel Frame Carry. Stålramen vägde 375 kg. Mike Jenkins vann grenen genom att springa in på blott 18 sekunder. Laurence Shahlaei kom tvåa en halv sekund bakom. Stefán Sölvi Pétursson tog tredjeplatsen med 23 sekunder. De två stora guldfavoriterna gjorde en ganska blek insats. Brian Shaw gick in på 27 sekunder och Zydrunas Savickas gick in på 41 sekunder. Resten av startfältet fick nöja sig med en distans i stället för en tid.

Den andra grenen var Giant Tyre Carry. Oket vägde 450 kg. Även här imponerade Mike Jenkins och tog sin andra grenseger av två möjliga. 14 sekunder tog det att springa in med oket. Brian Shaw tog andraplatsen med 14.36 sekunder och Terry Hollands kom trea med 16.05 sekunder. Laurence Shahlaei blev fyra med 16.34 sekunder och Zydrunas Savickas kom bara femma med 16.52 sekunder.

Den tredje och sista grenen för dagen var Truck Pull. Regnet gjorde att funktionärerna fick försöka blåsa bort vattnet från banan. Hafþór Júlíus Björnsson tog grensegern genom att springa in på 58 sekunder. Brian Shaw blev tvåa, 5 sekunder bakom Björnsson. Zydrunas Savickas blev trea med 71.75 sekunder.

Efter den första dagen ligger Brian Shaw etta med 25 poäng. Superdebutanten Mike Jenkins ligger på en andraplats med 24 poäng och Laurence Shahlaei ligger trea med 22 poäng. Poängen och placeringarna är väldigt osäkra och skiljer sig en aning från olika källor, men Terry Hollands ligger förmodligen fyra och Zydrunas Savickas ligger femma totalt sett. Björnsson ligger sexa, Poundstone ligger sjua, Stefán Sölvi Pétursson ligger åtta, Vytautas Lalas ligger nia och Ervin Katona ligger klart sist.

Alla resultat är inofficiella, men troliga.

I morgon är det den avslutande dagen av WSM 2011 och då väntar marklyft (max), Overhead Lift (reps) och till sist Atlasstenarna.

I marklyftet kommer Brian Shaw, Savickas, Terry Hollands och Shahlaei vara väldigt farliga. Samtliga drar omkring 430 kg i marklyft.
I stocklyftet (som jag antar att det kommer bli) så kommer Savickas, Jenkins, Katona och Poundstone vara riktigt grymma. Det här är Savickas paradgren, men med tanke på att det är reps som gäller istället för max så har Poundstone en fördel. Även Brian kommer kunna bli farlig även om han knappast lär vinna grenen. Savickas får dock räknas som favoriten.
I Atlasstenarna kommer Brian Shaw förmodligen att vinna.

I morgon får vi se vem som blir Världens Starkaste Man 2011!

Share

Leave a Reply


*


Translate