MAXstyrka

Allt inom kraftsport

I dag var det dags för knäböj och Car Walk.

Arrangörerna gjorde en grov tabbe i den inledande grenen, knäböj. Efter att grupp 2 var klara så hade varken Sergii Romanchuk, Paul Pirjol, Ervin Katona eller Travis Ortmayer  klarat att göra en enda repetition. Espen Aune gjorde dock två reps och Laurence Shahlaei gjorde 4 reps. Eftersom arrangörerna inte ville att TV-publiken skulle tvingas få se så många som misslyckades i grenen så höjdes gränsen för djupet på böjarna med 5 cm, och samtliga atleter i grupp 2 fick göra om grenen.

De 5 centimeterna gjorde en stor skillnad då Laurence Shahlaei lyckades göra hela 8 reps den här gången. Espen Aune kom tvåa i grenen med 5 reps, Sergii Romanchuk gjorde 4 reps och Paul Pirjol gjorde 2 reps. Katona gjorde inga reps av oklar anledning. Travis gjorde inte heller någon repetition och verkar tyvärr ha hoppat av tävlingen. Totalt sett så leder Laurence Shahlaei gruppen med 16 poäng. Ervin Katona ligger tvåa med 12 poäng trots missen i knäböjen. Sergii Romanchuk ligger trea med 11 poäng, Espen Aune ligger fyra med 9 poäng, Travis Ortmayer har/hade 7 poäng och Paul Pirjol ligger sist med 5 poäng.

Även grupp 4 körde knäböj i dag, fast de fick starta med den slutliga höjden och slapp köra om grenen. Zydrunas Savickas vann grenen med 7 reps. Mike Jenkins och Louis-Philippe Jean fick båda 6 reps och delade på andraplatsen i grenen. Alexander Klyushev gjorde 4 reps, Josh Thigpen gjorde 2 reps och Rob Frampton gjorde 1 repetition. Savickas leder gruppen överlägset med 17 poäng. Mike Jenkins ligger på andraplats med 13 poäng och Josh Thigpen ligger trea på 11 poäng. Louis-Philippe Jean har 10 poäng totalt, Alexander Klyushev har 9 poäng och Rob Frampton har 3 poäng.

Den andra grenen för dagen var Car Walk. Bilen som atleterna fick springa med vägde 450 kg. Här tävlade grupp 1, grupp 3 och grupp 5.

I grupp 1 så vann Brian Shaw grenen överlägset genom att springa sträckan med bilen på dryga 17 sekunder, och har nu två grensegrar av två möjliga. Nick Best kom tvåa i grenen med 24 sekunder. Mark Felix kom trea i grenen, Hafþór Júlíus Björnsson kom fyra, Jean-Francois Caron kom femma och Rauno Heinla kom sist. Heinla var den enda i gruppen som inte lyckades gå hela distansen med bilen. Brian Shaw leder gruppen totalt sett med sina 12 poäng, och bakom honom så delar Björnsson, Felix och Best andraplatsen med 7 poäng vardera. Rauno Heinla har 6 poäng totalt och Jean-Francois Caron har 3 poäng.

I grupp 3 så sprang Terry Hollands hem grensegern med imponerande 14,8 sekunder.  Det skulle visa sig bli den snabbaste tiden av alla. Vytautas Lalas kom tvåa med 23 sekunder och Martin Wildauer blev trea med 28 sekunder. Jason Bergmann och Juha-Matti Järvi fick båda 29 sekunder, och poängen är inte klara där. Mateusz Baron klarade inte hela distansen och kom sist. Vytautas Lalas leder gruppen med 17 poäng, Terry Hollands ligger tvåa med 14,5 poäng och Martin Wildauer ligger trea med 13,5 poäng. Jason Bergmann och Juha-Matti Järvi ligger sist i gruppen, men det är oklart vem av dem som har minst poäng.

I grupp 5 så sprang Derek Poundstone in i mål på 18 sekunder. Stefán Sölvi Pétursson och Vidas Blekaitis fick båda runt 23 sekunder, men poängfördelningen är oklar. Krzysztof Radzikowski kom fyra med 30 sekunder, Derek Boyer kom femma med 45 sekunder och Jack McIntosh kom sist då han inte lyckades gå hela distansen. Derek Poundstone leder gruppen komfortabelt med 17 poäng framför Stefán Sölvi Pétursson som har 12 eller 13 poäng. Krzysztof Radzikowski ligger trea med 10 poäng. Jack McIntosh har 9 poäng, men kan ligga efter Vidas Blekaitis som antingen har 9,5 poäng eller 8,5 poäng. Derek Boyer ligger sist med 5,5 poäng.


I dag är det dags för Truck Pull och Car Deadlift. Grupp 1 kör båda grenarna. Grupp 2 och grupp 4 kör Truck Pull och Grupp 3 kör Car Deadlift.

Share

Leave a Reply


*


Translate