MAXstyrka

Allt inom kraftsport

I dag var det dags för grenarna Truck Pull och Car Deadlift. Grupp 1 gjorde båda grenarna, medan alla de andra grupperna gjorde en gren var.

Den enorma ynglingen från Island, Hafþór Júlíus Björnsson, krossade alla andra i Truck Pull (39 sekunder) och var hela 9 sekunder snabbare än Brian Shaw som hade den näst snabbaste tiden av alla (48 sekunder). Därmed tog Björnsson sin första grenseger i tävlingen, och Brian Shaw kom som sagt på en andraplats i grenen. Bakom dem var det ingen annan i hela gruppen som lyckades dra lastbilen hela sträckan. Mark Felix kom på en tredjeplats, Jean-Francois Caron kom fyra, Nick Best kom femma och Rauno Heinla kom sexa.

I den andra grenen, marklyft med bil, så trodde nog alla på förhand att Brian Shaw skulle vinna överlägset. Så blev det dock inte, utan han mäktade med 7 repetitioner vilket resulterade i en tredjeplats i grenen. Mark Felix gjorde hela 11 reps och vann grenen framför Jean-Francois Caron som gjorde 9 reps. Björnsson och Heinla gjorde 5 reps vardera, och Nick Best kom oväntat sist med 4 reps.

Totalt sett leder Brian Shaw gruppen med 21 poäng, Mark Felix ligger tvåa med 17 poäng, Hafþór Júlíus Björnsson ligger trea med 15,5 poäng, Jean-Francois Caron är fyra med 11 poäng, Nick Best ligger femma med 10 poäng och Rauno Heinla ligger sexa med 9,5 poäng.

Den andra gruppen körde Truck Pull i dag. Ingen av atleterna orkade dra ekipaget hela sträckan, men den som kom längst var Ervin Katona tätt följt av Espen Aune. Laurence Shahlaei kom trea och Sergii Romanchuk kom fyra. Paul Pirjol kom sist då Travis som bekant har hoppat av tävlingen. Totalt sett leder Laurence Shahlaei gruppen med 20 poäng, Ervin Katona ligger tvåa med 18 poäng, Espen Aune ligger trea med 15 poäng, Sergii Romanchuk ligger fyra med 14 poäng och Paul Pirjol ligger femma med 7 poäng.

Den tredje gruppen körde marklyft med bil i dag. Vytautas Lalas visade hur enormt stark han är genom att dra 10 reps och tog därför sin tredje grenseger av fyra möjliga. Terry Hollands och Martin Wildauer gjorde båda 9 reps vardera och delade på andraplatsen. Mateusz Baron gjorde 8 reps och kom fyra, Jason Bergmann gjorde 5 reps och Juha-Matti Järvi orkade inte göra en enda repetition. Totalt leder Vytautas Lalas gruppen överlägset med hela 23 poäng framför Terry Hollands som har 19 poäng och Martin Wildauer som har 18 poäng. Mateusz Baron ligger fyra med 9,5 poäng, Jason Bergmann ligger femma med 8,5 poäng och Juha-Matti Järvi ligger sexa med 5 poäng.

Grupp 4 körde Truck Pull i dag. Här var Mike Jenkins bäst och vann grenen på 60 sekunder. Zydrunas Savickas kom tvåa med 66 sekunder. Ingen annan i gruppen orkade gå hela vägen. Louis-Philippe Jean kom trea, Josh Thigpen kom fyra, Rob Frampton blev femma och Alexander Klyushev kom sexa. Totalt sett leder Zydrunas Savickas gruppen med sina 22 poäng. Mike Jenkins har 19 poäng och ligger på en klar andraplats. Josh Thigpen och Louis-Philippe Jean har båda 14 poäng, Alexander Klyushev har 10 poäng och Rob Frampton ligger sist med sina 5 poäng.

Grupp 5 var den enda gruppen som körde Car Deadlift Hold. Här briljerade Jack McIntosh genom att orka hålla uppe bilen i 90 sekunder. Derek Boyer kom tvåa med 83 sekunder, Krzysztof Radzikowski blev trea med 62 sekunder och Vidas Blekaitis kom fyra med 52 sekunder. Derek Poundstone kom bara femma i grenen med 49 sekunder och Stefán Sölvi Pétursson kom sexa med 39 sekunder. Derek Poundstone leder gruppen totalt sett på 19 poäng. Jack McIntosh ligger tvåa med 15 poäng och Krzysztof Radzikowski ligger trea med 14 poäng. Stefán Sölvi Pétursson halkar ner två placeringar till en fjärdeplats med 13 poäng, Vidas Blekaitis ligger femma med 12,5 poäng och Derek Boyer ligger sexa med 10,5 poäng.

I morgon är det dags för de avslutande kvalgrenarna. Då är det dags för Giant Dumbell Press, Metal Block Press och Atlasstenarna. Sedan väntar ett par dagars vila innan finalen börjar på onsdagen.

Share

Leave a Reply


*


Translate