MAXstyrka

Allt inom kraftsport

dec
24

Artikel – Jul & Nyårsspecialare

Posted by MAXstyrka 0 Comment

I dag är det dags för årets julafton, och på sedvanligt manér så har man alltså valt att lägga julaftonen den 24 december i år också. Som om inte det vore nog så avslutar man året med ett praktfyllt nyårsfirande.

Det här året har varit fullproppat med godsaker. Jag skulle vilja ta tillfället i akt och göra en lista på saker som på något sätt har gjort intryck på mig under året. Håll till godo!

Årets Comeback: Martin Forsmark – Martin kom tillbaks till strongmanscenen efter flera år av skadebesvär, och som han gjorde det. Han tog silvret i Sveriges Starkaste Man 2011, vann marklyftet över Johannes Årsjö och visade att Johannes faktiskt är mänsklig.

Årets Revansch: Heidi Andersson – Armbryterksan med stort A vann till sist mot den “oövervinnerliga”  giganten Irina Makeeva med högern i VM som gick i Kazakstan. Ett guld och ett silver blev det. Nu är Heidi världens bästa kvinnliga armbryterska.

Årets Nykomling: MAX Grip Challenge 2011 – Man måste ju kunna unna sig lite skryt såhär i juletider. MAX Grip Challenge 2011 blev till slut en bra tävling med en hög nivå och bra resultat. Nästa år blir det dubbelt så bra och dubbelt så stort. Missa det inte!

Årets Gigant: Brian Shaw – Han har nu vunnit i princip allt som är värt att vinna. Världens Starkaste Man 2011 är den största mästaren någonsin, och hans utveckling fortsätter att peka uppåt.

Årets Mässa: Fitnessfestivalen 2011 – Det är få ställen som man har möjlighet att kunna träffa Sveriges starkaste människor. Fitnessfestivalen är en av dem. Det här året hölls även SSM 2011 (samt MAX Grip Challenge 2011) i samband med Festivalen så det kunde inte bli annat än en succé.

Årets Citat: “Den där lille killen är ju som en enda stor muskel” – Min ömma moder blev, som så många andra, imponerad över Joakim Karlssons fysik och prestationer i finalen av SSM 2011.

Årets Lågoddsare: Johannes Årsjös guld i SSM 2011 – Förra året vann han samtliga sex grenar i finalen helt överlägset. Det här året var nog alla, utom han själv, helt säkra på vem som skulle vinna guldet.

Årets Skräll: Johan Espenkrona – Johan kom mycket välförtjänt fyra i finalen i SSM. Han hade själv siktet inställt på sjundeplatsen. En skräll var därmed ett faktum.

Årets Mest Saknade: Ricky Bruch – Rickys tragiska bortgång kom som en chock för hela Sverige. Den karismatiska legendens ansikte fyllde löpsedlar efter löpsedlar efter beskedet, och hans minne kommer aldrig att försvinna.

——————————————————————————————————————————————————

MAXstyrkade frågade ett stort gäng kända styrkeprofiler fem frågor om julen och nyår.

Frågorna var:

1. Vad önskar du dig i julklapp?

2. Vad är/kommer bli ditt nyårslöfte?

3. Hur kommer du fira jul och nyår?

4. Vad kommer hända under 2012 för dig?

5. Vill du säga något till alla fans därute?

——————————————————————————————————————————————————

Daniel Johansson – Stark västgöte och f.d. strongman

1. Jag önskar egentligen inga sakliga ting, men om jag får lov att drömma så önskar jag mig ett hemmagym där jag kan bedriva all min träning. Det skulle spara mig mycket tid.

2. Att göra goda saker för mig själv, min son och andra nära och kära.

3. Detta året kommer jag att fira själv och med min son. Det blir även en del jobb under helgerna där jag tar hand om dem som firar lite hårdare.

4. 2012 händer det mycket gott tror jag. Träning och tävling kommer bedrivas som nu för att ha kul och inte sätta press på mig själv. Kanske dyker jag upp på någon strongmantävling. Inte för att vinna utan av kärlek till sporten och saknad till de vänner som fortfarande är aktiva. All respekt till dessa atleter, pensionerade som aktiva. Sen får vi inte glömma alla grymma arrangörer av tävlingar, reportrar som du Andreas via MAXstyrka, alla fans och eldsjälar som håller liv i kraftsporterna.

5. Allt är verkligen möjligt, så tro på dej själv och ge aldrig upp.

God Jul till er alla!

——————————————————————————————————————————————————

Sami Mulari – Arrangör, entreprenör och f.d. strongman

1. Önskar mig inget speciellt, bara äta god mat och få umgås med släkt och vänner.

2. Jag gör aldrig något nyårslöfte. Kanske jobba mindre.

3. Jag kommer att fira med min familj samt min flickväns familj.

4. Arbeta stenhårt med mitt varumärke STEEL NUTRITION som skall ut på webben samt till nya återförsäljare.

5. Inget kommer gratis. Det är alltid hårt arbete samt en enorm vilja för att lyckas. Om man kämpar hårt så bär det en långt!

God Jul och Gott Nytt År!

——————————————————————————————————————————————————

Stefan Waltersson – Muskeldoktorn, PT och coach

1. Inget speciellt, jag är nöjd med att få fira med sambo och familj.

2. Jag har inget nyårslöfte, men jag hoppas kunna utbilda mig mer och kanske kunna utveckla verksamheten ytterligare.

3. Vi kommer att fira julen hos mina föräldrar i dalarna. Det blir i en röd timmerstuga från sent 1700-tal. Ska även bli en tur med häst och släde har vi tänkt. 

4. Vi väntar en liten, vilket innebär att jag och Josefin blir föräldrar någon gång kring maj/juni. Det är något av det häftigaste som kan hända, så 2012 börjar ett nytt liv. 

5. Har jag fans? Hehe. Ja, i så fall får jag tacka för 2011 och hoppas dom stannar kvar nästa år också! 

Ha en god jul och gott nytt år allihop!

——————————————————————————————————————————————————

Andreas Rosell – Demontränare och f.d. strongman

1. Jag känner mig lite för gammal för det.

2. Att unna min familj ännu mer tid.

3. Jul firade vi i Idre fjäll med familjen. Nyår är som vanligt för oss inte bestämt än.

4. Förhoppningsvis en massa positiva händelser som man bär med sig som bra minnen för livet.

5. Bli inte förvånade om jag dyker upp och tävlar på ett eller annat vis.

God Jul och ett Gott Nytt År på er alla!

——————————————————————————————————————————————————

Josefin Brander – Tyngdlyfterska, PT och kraftsportsprofil

1. Inget särskilt. Jo, kanske en ny bil.

2. Jag har faktiskt inte funderat ut något än men det börjar väl dra ihop sig, så jag får återkomma med det i min blogg senare.

3. Med sambo och hans familj i Dalarna över julafton och i mellandagarna blir det firande med min familj och besök i Skåne för att träffa släkten. En intensiv julhelg.

4. Ja, den största händelsen blir att få barn. I mitten av juni beräknas Stefan och jag få en stark liten bebis. Annars kommer jag att försöka hålla en så bra nivå jag kan i träningen, med hänsyn till graviditeten såklart.

5. Tack för det gångna året och för allt stöd. Önskar alla en riktigt God Jul och ett starkt Gott Nytt År!

Stort tack till dig Andreas för ditt gedigna arbete med MAXstyrka!

——————————————————————————————————————————————————

Anders Axklo – Expertkommentator och Sveriges bästa speaker

1. Jag önskar mig aldrig något. Jag vill att mina vänner/familj väljer något som de vill ge mig, som bekräftar vår relation.

2. Det man inte kan hålla till vardags kan man inte hålla som nyårslöfte heller. Som du lever dina dagar, så lever du ditt liv.

3. Jag har en Eurosportsändning sent den 23:e men sedan åker jag till mina barn och familj i Småland. Nyår blir troligen i sus och dus i Stockholm.

4. Först i ordningen så ligger SM i armbrytning i Motala där jag är ordförande och har en del ansvar, eventuellt så deltar jag också. Sen fyller jag 40 år i februari, med ett öppet hus mot anmälan dit alla som känner mig är välkomna, i all enkelhet. Jag ser fram emot att sammanföra olika grupper av vänner. Sen är det mycket armbrytning och en del strongman inbokat. Jag ska arrangera en eller två tävlingar själv, mest för nöjes skull.

5. Jag tvivlar skarpt på att jag har speciellt många fans, men kom ihåg att livet blir mycket lättare om ni väljer att tro att människor som ni inte håller med oftast ändå menar väl. Och kom ihåg Han som faktiskt föddes för över 2 000 år sedan.

——————————————————————————————————————————————————

Fredrik Svensson – Strongman och bänkpressare av världsklass

1. Inget speciellt, bara ha det lugnt och skönt med nära och kära. Lite nya kläder kanske.

2. Jag brukar inte lämna några direkta nyårslöften.

3. Blandat med jobb samt vara med familjen.

4. Det vet man aldrig. Jag har en krånglande axel som jag hoppas bli fri från under 2012. Sedan har jag trappat ner lite på satsningen vad gäller träning och tävling. Jag har bland annat gått ner nästan 30 kg i vikt. Men några styrkelyftstävlingar och strongmantävlingar hoppas jag på att vara med på, mest för att jag tycker det är roligt.

5. Tack för stödet och God Jul och Gott Nytt År.

——————————————————————————————————————————————————

Peter Rundberg – Känd från TV och f.d. strongman

1. Inte mycket. Jag önskar mig lite böcker, men det är nog allt när det gäller det materiella.

2. Jag brukar inte ge nyårslöften, men i år kanske det skulle passa med ett litet nyårslöfte om att träna bättre nästa år. Jag har sedan jag tog steget från strongman tappat lite fokus och tränar inte riktigt så mycket som jag ibland skulle önska.

3. Det blir som vanligt med familj och vänner. Inget stort och vräkigt, mer litet och gemytligt.

4. Funderar på att börja köra lite klassiskt styrkelyft, men än så länge så är det bara hobbyträning som gäller.

5. Jobba på mot era mål. Sätt upp nått att sikta mot och kör järnet. Missar man målet så gör man om proceduren igen. I övrigt så önskar jag alla en God Jul och ett Gott Nytt År. Ta en paus från träningen ett par dagar och kör ännu hårdare med lite julmat i magen efter det.

——————————————————————————————————————————————————

Stefan Ringdahl – Strongmanveteran

1. Jag önskar mig inget. Jag har två underbara barn och en underbar och vacker fru.

2. Vad det gäller nyårslöfte så ger jag inga löften.

3. Julen ska jag fira med mina barn och fru I Sälen. Nyår blir på hemmaplan.

4. Det blir väl en och annan tävling i strongman. Kanske någon tävling i RAW-bänk. Mest för att det är roligt fortfarande.

5. Om jag nu har några fans så tack för i år så ses vi nästa år, starkare och större.

God Jul och Gott Nytt År alla!

——————————————————————————————————————————————————

Sebastian Davidsson – Stenlyftarmaskin och strongman

1. Jag önskar mig inte någon julklapp. Vill jag ha något så köper jag det.

2. Jag har inte funderat på det. Jag brukar aldrig ge något nyårslöfte.

3. Julen kommer firas dels hos min flickväns familj i Göteborg och dels med min familj hemma i Kärvaryd. På nyår blir det jobb på brandstationen.

4. Under 2012 kommer jag att fokusera på träning för att bli en bättre strongman. Siktet är inställt på finalen i Sveriges Starkaste Man 2012 där jag ska ha revansch efter årets final! Förhoppningsvis även någon tävling utomlands. Vi kommer också att arrangera ett SM-kval i Gnosjö den 16 juni. Det kommer bli jätteroligt, så boka in det datumet. Det bästa av allt är dock förstås att min flickvän flyttar till Kärvaryd.

5. Tack för allt stöd! God Jul och Gott Nytt År så ses vi nästa år!

——————————————————————————————————————————————————

Lars Gustafsson – Strongmanveteran

1. Jag har inga önskningar om matriella saker i julklapp. Om jag ska önska något är det bara att familjen har det bra.

2. Mitt nyårslöfte blir samma som förra året, att bli bättre på all. Givetvis har jag mer specifika mål, men det är på det temat.

3. Det blir skogstema i år. Jul blir med familjen, mina föräldrar, bröder, deras respektive samt brorsbarn. Släkten samlas i de djupa Dalaskogarna. Nyår firas ute i Upplandsskogen med goda vänner.

4. Under 2012 kommer något hända som inte tillkännagivits på Facebook förut. Vi väntar nämligen vårat tredje barn i slutet av februari! Detta kommer givetvis att prägla både 2012 och framtiden.

5. Om jag ska ge något råd så blir det; “sluta aldrig utvecklas”, och hälsningen blir att vi ses på någon av kraftsporttävlingarna under 2012. Mest trolligt är jag där som coach, men man vet aldrig.

——————————————————————————————————————————————————

Johan Espenkrona – Sveriges fjärde starkaste man

1. Har faktiskt inte önskat mej något i år. Min sambo brukar ha koll på vad jag vill ha. 

2. Jag har inga löften.

3. Jag kommer att fira julen hemma med familjen och lite släkt.

4. Ska börja det nya året med att köra rehab med min axel så att den blir bra någon gång. Sen blir det satsning inför nästa strongmansäsong. Jag hoppas på att jag kan sticka utomlands och göra någon tävling också. 

5. Fans… Hmm… Det är väl mamma i så fall. Vill bara säga att hasta långsamt. De tar tid att bli stark.

God Jul från Skåneland!

——————————————————————————————————————————————————

Anna Rosén – En av världens starkaste kvinnor och f.d. TV-gladiator

1. Mys med familjen och mycket snö.

2. Mer konditionsträning under 2012.

3. Tillsammans med familjen.

4. Det undrar jag med.

5. Snart ett nytt år och nya möjligheter.

Ha det riktigt gott själv i Jul och Nyår!

——————————————————————————————————————————————————

Peter Svedberg – Benstark västgöte med siktet inställt på SSM 2011

1. Att mina nära och kära har det bra.

2. Inget som jag kommer på just nu, men på nyårsnatten kanske det kommer fram något löfte.

3. Jag och min älskade Liza kommer att fira hos mina föräldrar.

4. 2012 lär bli ett magiskt år.

5. Tro på er själva och kör hårt, ge aldrig upp och satsa högt. Vi kan alla nå våra mål om viljan att kämpa finns där. Ingenting är omöjligt så länge du älskar det du gör. Sist men inte minst, tack för allt pushande i år! Vi ses nästa år, starkare, större och bättre i allt. God Jul och Gott Nytt År!

——————————————————————————————————————————————————

Joakim Karlsson – Styrkelyftare och Sveriges nionde starkaste man

1. Jag har inte riktigt hunnit fundera på det. Det har varit mycket nu ett tag. Man vet ju inte om man varit så snäll att man får en julklapp ens. 

2. Nyårslöfte brukar det aldrig bli något. Det är dumt att sätta sig i den situationen. 

3. Jul kommer jag fira i Kisa på landet hos min mor och far och mina syskon kommer vara där och mormor. Det blir väl god julmat lagad av mor och mormor ska bli gott. Nyår kommer nog bli hemma i Linköping med några kamrater. Det blir ett lugnt nyår då jag ligger i hård träning, och då vill man inte kasta bort det på alkoholen.

4. Ja, vad kommer att hända 2012? Först väntar ju SM i klassiskt styrkelyft den 29 januari som jag ser fram emot. Sen vet man aldrig vart man dyker upp. I år trodde jag ju inte att jag skulle tävla alls men så vart det ju inte riktigt. Hehe, så vi får se. Annars hoppas jag bara på att det blir ett bra år.

5. Vill tacka alla som varit på tävlingarna och hejat på mig i år. Det betyder mycket. Tack också till alla som har hjälpt mig när jag har varit och tränat lite överallt på grund av jobbet. Det hade varit svårt att träna helt själv på de tunga vikterna inför t.ex. SSM. Och tack till alla träningskompisar och vänner som stöttat mig i år! Och ett stort tack till Andreas Rosell som har hjälpt mig massor i år med alla träningsupplägg, förberedelser och träningar inför tävlingarna.

Tack Andreas Johansson för ett kanonbra jobb med MAXstyrka!

God Jul och Gott Nytt År!

——————————————————————————————————————————————————

Peter Eriksson – Sveriges femte starkaste man

1. Jag har inga speciella önskningar. En kram eller två av nära och kära kanske.

2. Umgås med vänner så ofta jag kan.

3. Jul blir med familjen och nyår blir på Skansen.

4. Hoppas det kommer bli ett händelserikt år. Det blir mycket fokus på studierna. Träna lär man göra en del också.

Tackar mina föräldrar för deras stöd, de är nog mina största fans om man kan kalla det så. Och självklart till alla andra också som föjler strongman och kommer och hejjar.

——————————————————————————————————————————————————

David Nyström – Styrkelyftare och Sveriges tredje starkaste man i klassen -105 kg

1. En hallspegel och kläder. Om jag får nya dragremmar så blir jag också glad.

2. Jag ska slå Henrik Ottosson i stockpress på tävling. Jag har varigt nära, men fått se mig besegrad gång efter gång. Jag har lämnat klassen -105 kg och är tyngre och starkare än någonsin. Det kommer bli intressant att se om jag kan matcha honom.

3. Julafton firar jag med släkten. Juldagen kommer firas i goda vänners lag på det lokala haket Martini. Det lär bli en blöt och trevlig kväll. Nyår är fortfarande oklart.

4. Jag kommer slå Ottosson i stockpress. Jag ska tävla i SM i RAW-styrkelyft i Januari, som även är kval till VM i Juni. Om jag får chansen hade varigt sjukt kul att representera sverige i VM. Jag ska även försöka kvala in till Sveriges Starkaste Man 2012.

5. Jag har inte så många fans. Jag kan bara komma på en. Tack för att du tror på mig, Blomster, det värmer. 

Du gör ett kanonbra jobb, men det vet du redan. Hoppas du får en trevlig jul!

——————————————————————————————————————————————————

Espen Aune – Norges starkaste man

1. En snäll fru och snälla barn. Det har jag önskat mig varje år, men har fortfarande inte fått det. Hehe!

2. Att bli starkare.

3. Med en massa mat, kakor, godis och familjen.

4. Det är fortfarande oklart. Jag hoppas på att vinna Norges Starkaste Man igen och att göra bra ifrån mig i Världens Starkaste Man 2012.

5. God Jul och ett Gott Nytt År allihopa.

——————————————————————————————————————————————————

Fred “Viking Power” Åström – Sveriges minsta strongman och styrkemaskot

1. Jag önskar mig god julmat.

2. Mitt nyårslöfte är att bli en bättre människa och ge sponsorer och TV det som de vill ha.

3. Tillsammans med familjen.

4. Dra 200 kg i marklyft.

5. Alla fans därute vill jag tacka för allt stöd och för att ni ger vind till mitt vikingaskepp. Kram på er alla, och God Jul och Gott Nytt År.

——————————————————————————————————————————————————

Starkeanders – Strongmanlegend och styrkelyftare

1. Att barnen blir asglada över tomtens julklappar.

2. Jag brukar inte fundera ut något.

3. Jul i vår villa med svärföräldrarna. Nyår brukar bli med strongmangänget i Sundsvall.

4. Något stort.

5. Tack för det stöd jag har fått!

——————————————————————————————————————————————————

Johannes Årsjö – Sveriges starkaste man

1. Ingenting.

2. Jag har inte kommit på något bra än.

3. Jul blir i norr. Nyår är oklart.

4. Det finns mycket att välja på, men det blir ett år i styrkans namn.

5. Tack till alla som har hejat på mig oavsett vad jag har tagit mig an!

——————————————————————————————————————————————————

MAXstyrka önskar er en riktigt, riktigt God Jul och ett starkt Gott Nytt År!

——————————————————————————————————————————————————

Share

Leave a Reply


*


Translate