MAXstyrka

Allt inom kraftsport

dec
05

Artikel – MAX Grip Challenge 2011

Posted by MAXstyrka 0 Comment

MAX Grip Challenge 2011 avgjordes i dag kl. 11:30 på Caféscenen under Fitnessfestivalen. Tiden ändrades två gånger, men till slut stod tio man som skulle mäta sin greppstyrka mot varandra i Rolling Thunder.

Roddy Benjaminson, även känd som gladiatorn Hero, värmde upp och gjorde sig redo, men han insåg att han var tvungen att vara vid sin monter när tävlingen skulle dra igång.

Nio man gjorde sig alltså redo att mäta sina krafter med det otympliga, officiella (nya) handtaget.

Grepplegenden Arne Persson hade feber men orkade ändå agera domare i tävlingen, och han var hård men rättvis. Sveriges bästa speaker och expertkommentatorn på Eurosport, Anders Axklo, höll i micken och fick dit en ganska bra publik. Han har förmågan att få folk dra öronen till sig.

Den som var först att anmäla sig till tävlingen var Per Svensson, och han fick också turen att gå ut först och försöka lyfta ingångsvikten som var 53 kg. Stabilt och enkelt lyfte han vikten och lämnade scenen till maskoten och kultfiguren Fred “Viking Power” Åström som var näst på tur.

Fred är en av Sveriges starkaste män omkring 70 kg, men att greppa en Rolling Thunder med små händer är ingen lätt uppgift och han fick således lämna scenen utan att ha klarat ingångsvikten. Resten av startfältet klarade och gick vidare till 63 kg.

Per-Ola Kristiansson och Christer Holm klarade ingångsvikten, men sedan blev det lite för tungt för dem när 63 kg åkte på handtaget.

Conny Ekholm, Anders Lycke, och John Pasanen lyckades som mest att dra 63 kg. John tävlade dagen innan i Sveriges Starkaste Man 2011 där han kom på en mycket respektabel sjundeplats så han var av förstående själ mör i dag.

Per Svensson, som började tävlingen, gick upp och drog 73 kg. Det lyckades Andy Hiltonsson och Sveriges sjätte starkaste man Kalle Lane också göra. Nästa vikt blev för tung för Per som fick nöja sig med bronset.

Slutstriden stod därför mellan träningskamraterna Andy Hiltonsson och greppfantomen Kalle Lane. Andy drog 78 kg, och Kalle hängde på. 83 kg blev lite för tungt för Andy som dock visade att han tillhör toppskiktet i Sverige när det kommer till greppstyrka. Kalle Lane drog ganska enkelt 83 kg och avgjorde därmed tävlingen. Publiken ville dock se mer än så och Kalle såg inte heller ut att vara nöjd. 93 kg sattes på och Kalle greppade handtaget. Det såg en aning segare ut den här gången, men det var aldrig några tvivel.

Han försökte sedan göra 99,5 kg, något som ingen i Sverige har klarat innan. Han drog för allt vad han var värd, men gårdagens urladdning i Sveriges Starkaste Man 2011 hade satt sina spår och han fick motvilligt ge sig för vikten den här dagen.

Prisutdelning hölls på den stora Exposcenen inför en stor publik. Prisutdelarna bestod av den gigantiska kroppsbyggaren Martin Kjellström som delade ut pris (behandlingar, ryggsäck och T-shirts) från Seminoff, och två unga modeller som delade ut pris (högkvalitativa kosttillskott) från BMR Nutrition. Förutom dessa priser erhöll topptrion även T-shirts från MAXstyrka och pokaler.

Tävlingen blev lyckad och höll en hög klass. Ett stort grattis till er som vann och tack till alla som tävlade! Tack också till Anders Axklo, Arne Persson, Ove Rytter, Seminoff, BMR Nutrition, Nyttgrepp.se och Concept!
Share

Leave a Reply


*


Translate