MAXstyrka

Allt inom kraftsport

MAXstyrka gjorde en videointervju med Sveriges Starkaste Man 2011, Johannes Årsjö, bara minuterna efter att segern var bärgad. Tyvärr blev det tekniska problem med ljudet, så här kommer intervjun i text i stället.

——————————————————————————————————————————————————

MAXstyrka: Du har just vunnit Sveriges Starkaste Man för tredje året i rad, ganska överlägset dessutom. Hur känns det?

Johannes Årsjö: Det känns fruktansvärt bra. Den skönaste känslan av dem alla tre var nog att vinna i år faktiskt.

MAXstyrka: Var det väntat från din sida att du skulle vinna i år igen?

Johannes Årsjö: Det kändes inte alls lika självsäkert som det kanske har gjort de andra gångerna även om jag har fått slita för det. Jag trodde att det skulle bli tufft, och det blev tufft också. Jag vann alla grenar utom marklyftet men det var inte så jättelångt ner till de andra som det var förra året, så det är kul att se att strongman är på väg tillbaka. Det var många nu som var väldigt duktiga och det är mycket jämnare, så det är skitkul.

MAXstyrka: Du har ju kört mycket styrkelyft nu det senaste och satsar inför RAW-SM i styrkelyft. Har det påverkat din uppladdning inför den här tävlingen?

Johannes Årsjö: Ja, alltså jag har jättesvårt att gå från att till exempel köra en massa RAW-mark utan dräkt till att köra marklyft med dräkt helt plötsligt. Det är verkligen jättesvårt för mig. Jag har kört mest styrkelyft nu så det har inte varit så mycket fokus på strongman trots att jag har försökt köra 50/50. Sen har jag också blivit pappa och jag har varit mitt uppe i flytt till en lägenhet, så det har varit många bollar i luften. Jag har varit väldigt nervös inför den här tävlingen, att det inte skulle gå så bra med tanke på att förberedelserna inte har varit så optimala, så jag är jättenöjd.

MAXstyrka: Det är nu i januari som SM i styrkelyft går va?

Johannes Årsjö: Ja, det är i slutet av januari. Det är som ett kval, som en stor viktmätare inför VM som kommer att gå i Stockholm i juni. Det är första gången någonsin som det kommer att arrangeras ett VM i styrkelyft RAW, och det är så kul att styrkelyft blir styrkelyft igen och att de tar bort dräkter och sånt som bara förstör sporten. Det handlar bara om styrka mer eller mindre och det är jättekul att det går åt det hållet.

MAXstyrka: När får vi se dig som strongman igen då?

Johannes Årsjö: Det är jag ju fortfarande, fast internationellt sett så beror det nog lite på hur det blir i framtiden, om jag får köra VM i styrkelyft i Stockholm som jag hoppas. Det känns stort att få representera sitt land i ett VM på hemmaplan i Stockholm, så om jag får den möjligheten så tar jag den.

MAXstyrka: Är Världens Starkaste Man någonting du fortfarande satsar på?

Johannes Årsjö: Oja, jag är bara 26 år och har nog tio år kvar eller kanske ännu längre så det finns här i bakhuvudet och det är fortfarande en stor våt dröm.

MAXstyrka: Då får vi önska dig lycka till, och ett stort grattis till din tredje raka vinst i Sveriges Starkaste Man som du vann överlägset. Helt sjukt när man tänker på det.

Johannes Årsjö: Tusen tack! Jag tar det som en stor komplimang, och jag vill tacka dig för ett grymt jobb med hemsidan med alla intervjuer och allting. Det är jätteimponerande och kul det du gör.

MAXstyrka: Tack så mycket!

——————————————————————————————————————————————————

Share

Leave a Reply


*


Translate