MAXstyrka

Allt inom kraftsport

Världens bästa marklyftare, islänningen Benedikt Magnusson, planerar att göra comeback som strongman.

Han hoppas på att få vara med i Arnold Strongman Classic 2012 som hålls i början av mars. Han kör grenträning för fullt och tränar bara på de grenarna som kommer vara med. Benedikt och den väldige jätten Hafthor Björnsson tränade tillsammans för någon dag sedan och gick då några sträckor med Farmers Walk på 200 kg styck. Det var “lätt” för dem menade han. Hafthor hoppas också på att få vara med i tävlingen.

Benedikt Magnusson har fortfarande rekordet i Tire Deadlift. 500 kg (1102 lbs) lyfte han 2008, dock utom tävlan då han tidigare redan hade lyft tre gånger.

De som troligtvis är uttagna för Arnold Strongman Classic 2012 är bl.a. den regerande mästaren Brian Shaw, Mike Jenkins som tog silvret förra året, Zydrunas Savickas som tog bronset 2011 och är sexfaldig guldmedaljör sedan tidigare och Derek Poundstone som har vunnit tävlingen två gånger tidigare. Travis Ortmayer är nog också självklar.

Den slutgiltiga officiella deltagarlistan kommer offentliggöras inom kort.

Grenarna blir samma som förra året.

Share

Leave a Reply


*


Translate