MAXstyrka

Allt inom kraftsport

MAXstyrka träffade en glad Fred “Viking Power” Åström under Fitnessfestivalen 2011. Sveriges minsta strongman hade just vunnit bodypressen (bänkpress med sin egen kroppsvikt) då vi gjorde en videointervju med honom. Tyvärr var det tekniska problem med ljudet, så här kommer intervjun i text i stället.

——————————————————————————————————————————————————

MAXstyrka: Hur är formen i dag?

Fred Åström: Den är faktiskt ganska bra. Jag vann bodypressen här på Fitnessfestivalen och känner mig väldigt nöjd med det. Jag hoppas på mycket sponsorer och evenemang i framtiden.

MAXstyrka: Hur är det med tävlingsplanerna nu framöver? Har du tänkt gå upp i vikt och tävla i klassen -105 kg?

Fred Åström: Nej, eftersom jag är så pass kort som jag är, bara 160 cm och väger 70 kg, så har jag väldigt svårt att gå upp i vikt. Men samtidigt så vet jag att jag lyfter lika stora vikter som killar som väger nästan dubbelt så mycket som mig själv, så vi får se vad som händer.

MAXstyrka: Du är ju känd för att knyckla ihop stekpannor, smälla sönder läskburkar med händerna och riva sönder telefonkataloger. Vilket är ditt favoritpartytrick?

Fred Åström: Ja, mitt favoritpartytrick måste nog faktiskt vara att mosa sönder läskburken eftersom man kan göra det på kryssningar m.m.

MAXstyrka: Du är lite av en ikon eller en maskot i Sverige. Hur har du gjort för att bli den maskoten som du faktiskt är?

Fred Åström: Jag tror att jag är väldigt framåt och på och kämpar för det jag vill ha, men samtidigt får man inte klättra på folk. Jag har en stark vilja och en tjurighet som gör att jag kämpar för den uppmärksamheten jag vill ha. Inte för mycket och inte för lite.

MAXstyrka: Du har ju varit med i TV och i tidningar ganska frekvent det senaste. Finns det något speciellt TV-program som du skulle vilja vara med i?

Fred Åström: Det skulle vara roligt att vara med i Fångarna på Fortet och försöka lyfta upp svärdet och dra upp kanonkulorna, men vi får se vad framtiden har att erbjuda.

MAXstyrka: Inget Let´s Dance då?

Fred Åström: Visst kan jag vara Fred Mazurka om det ska vara så. Magnus Samuelsson kunde ju vara det, så absolut.

MAXstyrka: Vilka tror du kommer komma på pallen i Sveriges Starkaste Man 2011?

Fred Åström: Jag hoppas på Kalle Lane från Skåne och på Johannes Årsjö. Det är de namnen som jag känner för just nu.

MAXstyrka: Då återstår det bara att tacka för intervjun och önska dig ett stort lycka till med dina tävlingsplaner i framtiden.

Fred Åström: Tack ska du ha.

——————————————————————————————————————————————————

Share

Leave a Reply


*


Translate