MAXstyrka

Allt inom kraftsport

Den tre dagar långa tävlingen WSF World Strongmen Championships 2012 avslutades tidigare i dag. Många toppnamn var med och tävlade i Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten.

Totalt 25 atleter var på plats för att tävla om medaljerna och pengarna, och efter första dagens tävlingar så gick de 15 bästa vidare till den andra dagen. De åtta bästa efter den andra dagen gick vidare till finalen som avgjordes i dag.

Finalisterna var Josh Thigpen, Stefan Solvi Petursson, Laurence Shahlaei, Krzysztof Radzikowski, Mark Felix, Farzad Mousakhani, Nikolai Hansen och Antanas Abrutis.

Vikterna var relativt beskedliga om man jämför med vad som brukar vara normalt. Under tävlingen så skulle man bl.a. dra marklyft (reps) på 300 kg, alltså samma vikt som man hade på Sveriges Starkaste Man 2011. I däckvältet så vägde däcket bara 320 kg, oket som man skulle gå 25 meter med vägde 350 kg och stocklyftet var på 125 kg (reps).

Krzysztof Radzikowski gjorde en mycket bra tävling där han låg först efter den första dagen och vann också finalen. Han kunde alltså till slut kamma hem guldmedaljen och prissumman på 6000 dollar.

Laurence Shahlaei tog silvret och fick 4000 dollar för besväret. Josh Thigpen tog bronset och checken på 3000 dollar, och Stefan Sölvi Petursson kom fyra och fick 2000 dollar.

Share

Leave a Reply


*


Translate