MAXstyrka

Allt inom kraftsport

Arnold Strongman Classic 2012 börjar närma sig slutet. Bara en gren återstår, och det är väldigt jämt i toppen inför den sista grenen, The Timber Carry.

Brian Shaw skadade sin biceps tidigt i den första grenen, men valde trots det att fortsätta.

I stocklyftet, The Austrian Oak, så var det bara två atleter som orkade pressa den tunga stocken som vägde 205 kg. Savickas pressade som väntat upp den en gång, men det var Jenkins som vann grenen med sina två reps. De resterande atleterna fick gå ner och försöka göra så många reps som möjligt med stocken som vägde 175 kg. Brian Shaw lyckades, trots sin skadade arm, göra sju repetitioner och kom alltså trea i grenen. Poundstone gjorde sex reps och kom fyra, och Misha Koklyaev fick med sig fem reps. Burke och Hafthor gjorde båda tre reps vardera och Shahlaei gjorde två reps. Ortmayer och Hollands nollade båda två.

Den andra grenen för dagen var Tire Deadlift. Här var Savickas starkast och tog sin andra grenseger totalt genom att dra det nya världsrekordet på 506 kg (1117 lbs). Brian Shaw lyfte 486 kg (1073 lbs), Poundstone drog 481 kg (1062 lbs) och Hollands orkade dra 455 kg (1005 lbs). Koklyaev och Shahlaei stannade båda två på 450 kg (994 lbs) och Travis drog 430 kg (950 lbs). Mike Jenkins tappade många poäng när han “bara” orkade dra 420 kg (928 lbs) och alltså kom åtta i grenen. Burke drog 410 kg (906 lbs) och Hafthor drog 406 kg (895 lbs).

Inför den sista grenen, The Timber Carry, leder Zydrunas Savickas med 32,5 poäng före Brian Shaw, Mike Jenkins och Derek Poundstone som alla tre ligger på 30 poäng vardera. Koklyaev har 25 poäng, Burke har 22,5 poäng, Hollands har 16 poäng, Shahlaei har 14,5 poäng, Hafthor har 11,5 poäng och Ortmayer ligger sist med 8 poäng.

Det kommer att bli mycket spännande att se om Savickas kan hålla undan och vinna.


Share

Leave a Reply


*


Translate