MAXstyrka

Allt inom kraftsport


Två grenar har avverkats under den första dagen av Arnold Strongman Classic 2012.

Den första grenen var Apollon’s Wheels, och där var som väntat Zydrunas Savickas starkast. Han lyckades göra fyra reps på 208 kg. Mike Burke kom tvåa i grenen med tre reps. Mike Jenkins, Derek Poundstone, Brian Shaw och Mikhail Koklyaev gjorde två reps vardera. Terry Hollands och Laurence Shahlae gjorde en repetition vardera. Varken Hafthor Björnsson eller Travis Ortmayer lyckades göra någon repetition. Brian Shaw verkar ha skadat sig och förmodligen har slitit av ett bicepsfäste i den första grenen. Detta är inofficiella uppgifter dock så vissa avvikelser kan förekomma.

Den andra grenen för dagen var Circus Dumbbell. Här var Jenkins starkast och fick upp hela sju reps med den 116 kg tunga hanteln. Brian Shaw gjorde fem reps och kom tvåa i grenen. Misha Koklyaev och Poundstone gjorde båda två fyra reps vardera, och Burke gjorde tre reps. Savickas lyckades bara göra ett reps, vilket Hafthor och Terry Hollands också gjorde. Ortmayer och Shahlaei fick inte upp hanteln.

Efter den första dagen leder Mike Jenkins med 17 poäng. Burke ligger något oväntat på en andraplats med 15,5 poäng. En halv poäng efter Burke ligger Poundstone på 15 poäng. Savickas och Misha ligger på en delad fjärdeplats med 13, 5 poäng. En halv poäng efter dem ligger Brian Shaw på 13 poäng. Terry Hollands ligger sjua med sina 7,5 poäng. Hafthor Björnsson ligger åtta på 7 poäng, Shahlaei ligger nia på 5,5 poäng och Ortmayer ligger i botten med 2,5 poäng.

I morgon väntar The Austrian Oak, Tire Deadlift och The Timber Carry. Då får man se hur det är med Brian Shaws misstänkta skada, om Savickas kan ta täten efter sina paradgrenar, om Jenkins kan dryga ut sin ledning och vem som vinner Arnold Strongman Classic 2012.


Share

Leave a Reply


*


Translate