MAXstyrka

Allt inom kraftsport

Oskar Svensson, så heter en av Sveriges framtida stjärnor i tyngdlyftning. Han har kvalat in till junior-VM som hålls i Guatemala i maj. Det är dock inte säkert att förbundet kommer att ha råd att skicka honom till tävlingen.

Morgan Ask, som bl.a. tränade legenden Ricky Bruch, har startat en insamling för att försöka få ihop pengar till Oskars resa.

Josefin Brander skriver på sin hemsida: “Sverige har en extremt lovande tyngdlyftartalang, junioren Oskar Svensson från Trelleborg. Nyligen raderade han ut ett tolv år gammalt juniorrekord vid en tävling i England, Trenationskampen, där han satte hela 175 kg i stöt (personbästa med åtta kilo) och 135 kg i ryck ( personbästa med fem kilo).”

Läs mer om Oskar och insamlingen här.

Share

Leave a Reply


*


Translate