MAXstyrka

Allt inom kraftsport

Mike Jenkins. Så heter den nya mästaren i Arnold Strongman Classic 2012.

Han låg tvåa tillsammans med Derek Poundstone och Brian Shaw bakom Zydrunas Savickas inför den sista grenen The Frame Carry. Där krossade han dock allt motstånd och sprang upp för rampen och in i mål på 7,42 sekunder. Derek Poundstone gjorde mycket bra ifrån sig och kom tvåa i grenen på 7,53 sekunder, vilket gjorde att han seglade förbi Savickas i totalen. Savickas hade nämligen stora problem med greppet och kom inte i mål. Han slutade sexa i grenen och halkade ner till en fjärdeklass i totalen. Brian Shaw kämpade tappert trots sin bicepsskada, och lyckades gå i mål på 14,06 sekunder. Hans skada förvärrades dock när han fick göra flera upplyft i den sista grenen. Shahlaei sprang i mål på 7,91 sekunder, Ortmayer sprang i mål på 9,38 sekunder och Burke gick in på 16,25 sekunder. Den väldige islänningen Hafthor, Terry Hollands, Misha Koklyaev och Savickas fick en distans i stället för en tid.

Slutresultatet blev följande:

1. Mike Jenkins

2. Derek Poundstone

3. Zydrunas Savickas

4. Brian Shaw

5. Mike Burke

6. Misha Koklyaev

7. Shahlaei

8. Terry Hollands

9. Travis Ortmayer

10. Hafthor Björnsson

Väldigt starkt jobbat av Mike Jenkins som med sina tre grensegrar återigen visar hur bra han faktiskt är. Derek Poundstone är tillbaks på allvar efter alla skador. Savickas imponerade med två grensegrar och lika många världsrekord. Om Brian Shaw hade varit hel hade utgången antagligen sett annorlunda ut, men att komma fyra med de förutsättningarna är såklart enormt imponerande. Mike Burke gjorde en väldigt bra tävling och satte många toppnamn på plats.


Share

Leave a Reply


*


Translate