MAXstyrka

Allt inom kraftsport

Den 19 maj är det dags för årets första kval till Sveriges Starkaste Man 2012. Det kommer att hållas på Munkelands Köpcentrum mitt i Bohuslän.

MAXstyrka frågade arrangören Sami Mulari, som också tidigare har arrangerat flera finaler i Sveriges Starkaste Man, några frågor om kvalet.

——————————————————————————————————————————————————

MAXstyrka: Hur har intresset varit från atleterna i år? Är det många som vill vara med och tävla, eller väntar de med att tacka ja?

Sami Mulari: Intresset för att delta på årets SSM-kval är nog rekordstort. Det är redan 17 st anmälda!

MAXstyrka: Hur har du valt grenarna för tävlingen? Har du haft främst publiken i åtanke eller atleterna?

Sami Mulari: Jag har valt klassiska moment som t.ex. stocklyft, däckvält och atlassten så att publiken känner igen det och lätt kan hänga med. Jag har inte krånglat till det och därför tror jag att deltagarantalet är så stort.

MAXstyrka: Kommer tävlingen att hållas utomhus eller inomhus?

Sami Mulari: Tävlingen hålls utomhus på Munkelands Köpcentrum den 19 maj med start kl. 11:00.

MAXstyrka: Finns det några nya namn som du tror kan kriga till sig en finalplats här, och i så fall vem eller vilka?

Sami Mulari: Det är nästan bara nya ansikten och det är enormt kul! Det är bara fyra atleter som har varit med på finalen tidigare. Denna tävlingen är helt öppen, men det brukar vara dem erfarna som går vidare. Men det kan komma någon urstark som visar upp sig.

MAXstyrka: Finns det någon skillnad mellan att arrangera ett kval gentemot en final?

Sami Mulari: Ett kval är alltid lättare att arrangera. Därför avstår jag årets final och jag tror att Johannes Årsjö kommer att lyckas mycket bra med att arrangera det.

MAXstyrka: Vad kan vi förvänta oss av årets första SM-kval tror du?

Sami Mulari: På detta kvalet kan man komma långt om man är stark. Sen blir det nog lite annorlunda i finalen. Det gäller i slutändan att vara allround för att kunna lyckas. Det kommer att vara enormt mycket publik om vädret är bra. Jag har haft en öppen tävling på Munkeland förut och då hade vi omkring 1000 besökare. Ett kval till SSM drar ju ännu mera publik!

MAXstyrka: Du har ju själv tävlat i finalen i SSM för några år sedan. Blir det någon comeback för din del snart?

Sami Mulari: Jag är helt klart sugen på en comeback, men jag har nyss fått en liten son och jag jobbar väldigt mycket med mina företag så tiden räcker tyvärr inte till. Men vi får se vad som händer i framtiden.

MAXstyrka: Tack för intervjun och lycka till med förberedelserna! MAXstyrka kommer självklart att vara närvarande under tävlingen.

Sami Mulari: Tack! Kul att du kommer! Jag vill även passa på att tacka MAXstyrka som gör ett fantastisk arbete för att lyfta fram alla styrkesporter!

MAXstyrka: Stort tack!

——————————————————————————————————————————————————


Share

Leave a Reply


*


Translate