MAXstyrka

Allt inom kraftsport

maj
01

Ny intervju med Norges starkaste man

Posted by MAXstyrka 0 Comment

Norges starkaste man Espen Aune är storfavorit till att återigen knipa guldet i Norges Starkaste Man 2012. Tävlingen kommer att gå av stapeln i Telenor Arena nästa helg, och MAXstyrka frågade titelförsvararen Espen några frågor inför tävlingen.

——————————————————————————————————————————————————

MAXstyrka: Hur är formen inför NSM 2012?

Espen Aune: Den börjar bli bra nu. Det är fortfarande ett litet tag kvar till tävlingen så jag kommer börja uppladdningen snart.

MAXstyrka: Vem ser du som din största konkurrent till guldet?

Espen Aune: Jag antar att det är de som kom på pallen förra året, Bjørn Andre Solvang och Lars Rørbakken. Ole Martin Hansen var skadad förra året men kommer också vara med i medaljstriden.

MAXstyrka: Vad är målet inför året, förutom att vinna NSM?

Espen Aune: Mitt mål är att försöka vinna Norges Starkaste Man igen och därmed få en inbjudan till WSM 2012. När jag väl har kommit till WSM så är det final som är målet. Om jag inte lyckas nå dessa mål så vet jag inte vad jag ska göra resten av säsongen, men det finns förmodligen några tävlingar runt omkring tror jag.

MAXstyrka: Har du gjort några nya personliga rekord i år?

Espen Aune: Nej, det har jag inte. Jag har tränat en hel del kapacitetsträning. Mycket intervallträning och många reps. Det är inga maxgrenar i NSM i år, så jag har tränat mer på reps och uthållighet. Men det kommer nog att bli några personliga rekord under resten av året.

MAXstyrka: Kommer du att tävla i många internationella tävlingar i år?

Espen Aune: Jag vill tävla i så många internationella tävlingar som jag har möjlighet till. Det är vad jag tycker är kul. Jag tycker det är kul och resa lite och mäta mina krafter mot andra starka män. Jag har inte planerat in någon tävling efter NSM ännu, men det dyker säkert upp några.

MAXstyrka: Hur ser du på dina chanser i WSM i år?

Espen Aune: Chanserna i WSM? Nej, det är verkligen svårt att säga. Men jag vill säga att chanserna är bättre än förra året eller tidigare. Nu har jag varit med en gång och vet mer hur det fungerar. Nivån ökar dock varje år, så jag måste höja mig några snäpp om jag ska ha en chans att nå finalen.

MAXstyrka: När jag pratade med Svend Karlsen i vintras så sa han att om man jämför topp-10 av de starkaste männen i Norge mot topp-10 i Sverige så är Norge den starkare nationen totalt sett. Håller du med om det?

Espen Aune: Jag känner inte till atleterna så bra i Sverige, så jag har svårt att säga något om det. De enda jag känner i Sverige är Johannes och några andra. Jag har aldrig slagit Johannes, men jag har slagit alla andra svenskar som jag har tävlat mot. Hade jag sett Sveriges starkaste man som Svend har gjort hade jag kunnat uttala mig bättre om det. Var inte detta ett mycket politiskt korrekt svar, Sverige? Hehe!

MAXstyrka: Haha! Jag önskar dig ett stort lycka till på NSM, och ett lagom stort lycka till på WSM. Tack för svaren!

——————————————————————————————————————————————————


Share

Leave a Reply


*


Translate