MAXstyrka

Allt inom kraftsport

jun
14

Ny intervju med Johannes Årsjö

Posted by MAXstyrka 0 Comment

Nordens Starkaste Man 2012 kommer att utses nu på lördag, den 16 juni. Sverige kommer att representeras av Johannes Årsjö och Martin Forsmark, och MAXstyrka ringde upp de båda för att höra lite om vad vi kan förvänta oss av våra svenska strongmanstjärnor. Här är intervjun med Johannes Årsjö.

——————————————————————————————————————————————————

Johannes Årsjö: Tjena MAXstyrka!

MAXstyrka: Hallå Johannes! Hur är läget?

Johannes Årsjö: Jo, det är bra.

MAXstyrka: Du överlevde Giants Live-tävlingen i Finland hör jag?

Johannes Årsjö: Oja, det gjorde jag.

MAXstyrka: Så synd att du inte vann när du ledde tävlingen inför den sista grenen, men det var sjukt bra jobbat ändå!

Johannes Årsjö: Tack! Ja, det var lite störande faktiskt. Det var ju väldigt tight och den sista övningen var ju Fronthold som egentligen inte känns som någon riktig övning. Han som vann den grenen kom sist i tävlingen och var helt värdelös annars.

MAXstyrka: Fronthold har väl blivit allt vanligare på tävling nu va?

Johannes Årsjö: Ja, Chamions League har fått en stor huvudsponsor som heter Power Team, och de håller på med batterier så det blir väldigt lätt att ha med det då.

MAXstyrka: Hur är formen nu efter tävlingen?

Johannes Årsjö: Det känns jättebra tycker jag.

MAXstyrka: Har du lagt upp träningen på något speciellt sätt inför Nordens Starkaste Man 2012 eller tar du det mer som det kommer?

Johannes Årsjö: Faktum är att jag har inte kunnat träna sådär jättespecifikt för någon tävling eftersom jag har haft så många events för företag utöver mitt heltidsjobb, så jag har inte kunnat träna sådär jättehårt. När jag har tränat så har jag tränat på ok, marklyft, stenar, Farmers och sådana grenar, men jag är snäppet bättre på precis allting i år. Anledningen till det är förmodligen för att jag har gått upp lite i vikt, och sen körde jag styrkelyft ett litet tag och det var nog bra för kroppen att den fick vila från den riktigt tunga träningen som strongman är. Men vikten gör en del för styrkan. Jag har aldrig haft magrutor, men jag har heller aldrig varit riktigt tjock och det hoppas jag att jag inte kommer bli nu heller, så målet är att ligga runt 155 kg och sakta vandra upp mot 160 kg.

MAXstyrka: Så det har inte blivit någon speciell träning alls?

Johannes Årsjö: Nej, eftersom jag har så många tävlingar framför mig så är det svårt att träna specifikt inför någon tävling alls och jag kommer se NSM 2012 som vilken tävling som helst. Jag kommer nu så smått börja förbereda mig inför Världens Starkaste Man 2012 som är det stora målet i år. Alla andra tävlingar får bara bli en tävling i mängden.

MAXstyrka: Du är inte sugen på att tävla i World Cup i stället för Nordens Starkaste Man 2012 då?

Johannes Årsjö: Nej, jag tackade ju nej till det direkt efter att jag vann SM i klassisk styrkelyft. Det är som att byta ner sig från en Ferrari till en gammal rostig Volvo 240. Jag provade det i några veckor och det tar inte lång tid innan kroppen skriker efter den där Ferrarin igen. Strongman är ju den ultimata styrkesporten.

MAXstyrka: Du måste ju vara favorittippad till guldet i Nordens Starkaste Man 2012 tillsammans med Stefán Sölvi Pétursson då ni båda har haft stora internationella framgångar.

Johannes Årsjö: Precis, men det är ju hemmaplan för norrmännen och de har ju säkert tränat på just de grenarna med just den utrustningen så jag tar absolut inte ut något i förskott. Så fort man börjar få en övertro på sig själv och börjar underskatta alla andra så går det alltid dåligt. Det är bättre att vara ödmjuk inför tävlingar, då går det oftast bättre.

MAXstyrka: När man tittar på grenarna inför Nordens Starkaste Man 2012 så ser nästan tävlingen ut att vara specialgjord för dig. Farmers, däck, stenar, Conans, bilmark och vikingpress låter ju som dina specialgrenar.

Johannes Årsjö: Ja, det roliga var att Conans skulle tydligen ha varit en hemlig gren, men jag fick reda på den i dag. Jag kommer inte ens ihåg när jag tränade på Conans sist, men det var väldigt länge sedan. Man får hoppas att det är som att cykla, att det bara går av sig själv, men man vet aldrig nu när man har gått upp lite i vikt också. Vi får hoppas att det går vägen.

MAXstyrka: Har du någon som du ser som en extra stor konkurrent till guldet, eller tar du det som det kommer?

Johannes Årsjö: Det ska bli väldigt kul att se vad Martin Forsmark kan göra. Han är ganska ny på den internationella scenen och han är väldigt duktig, så det ska bli kul att se vad han ska hitta på för att överraska alla. Sölvi är ju också väldigt duktig. Jag vet inte vilka norrmän som kommer, men dansken Mikkel Leicht såg jag skulle komma.

MAXstyrka: Känner du dig laddad inför tävlingen?

Johannes Årsjö: Ja, det kommer bli riktigt roligt! Trots att jag tävlade förra helgen så är jag riktigt hungrig på att tävla igen.

MAXstyrka: Gav du allt i Giants Live eller kände du att du ville spara dig inför NSM 2012?

Johannes Årsjö: Första prioritet var att komma topp-3 och få en biljett till Världens Starkaste Man 2012, så jag var ju mycket mer nervös inför den tävlingen än vad jag är inför NSM 2012. Ändå är det ju mer prestige i NSM, så det hade ju såklart varit tråkigt att inte vinna den. Alla tävlingar har sin tjusning så jag ger allt i alla.

MAXstyrka: Hur många tävlingar kommer du ställa upp i innan finalen i Sveriges Starkaste Man 2012?

Johannes Årsjö: Om jag vill så kan jag ställa upp i väldigt många, men jag har faktiskt tackat nej till flera tävlingar redan, så jag ska försöka hålla det ganska lugnt är det tänkt. Jag har ju mitt heltidsjobb, företagsevents, jobb med mitt styrkeföretag, familj och unge och på allt det ska man vara proffs i en idrott också.

MAXstyrka: Ja, det är ju en ganska tuff idrott att vara proffs i också. Det är ju inte dart vi snackar om.

Johannes Årsjö: Nej, precis, det tar ju hårt både på kroppen och på psyket. Det ska väl kännas att man lever. Det är ju bättre än att ligga i soffan och kolla på TV från fredag till söndag.

MAXstyrka: Men du tror ändå att det blir ett par tävlingar till innan finalen i SSM 2012?

Johannes Årsjö: Ja, det kommer det bli. På midsommarhelgen åker jag till Holland och tävlar den 30 juni i Champions League och flyger hem till Sverige den 1 juli. Den 2 juli sätter jag mig på planet och åker till China för att tävla i en av årets största tävlingar. China Cup heter den och det är omkring 30 deltagare, och tävlingen håller på i åtta dagar så jag är borta i 1½ vecka då.

MAXstyrka: Då får jag önska dig ett stort lycka till och tack för att du ställde upp på intervjun!

Johannes Årsjö: Tack själv! Vi ses!

Share

Leave a Reply


*


Translate