MAXstyrka

Allt inom kraftsport

jun
15

Ny intervju med Martin Forsmark

Posted by MAXstyrka 0 Comment

MAXstyrka ringde upp Sveriges näst starkaste man, Martin Forsmark, som är Sveriges andra hopp inför Nordens Starkaste Man 2012 för att höra hur formen är inför tävlingen och vad vi kan förvänta oss av den väldiga polisen.

Här är intervjun med Martin.

——————————————————————————————————————————————————

MAXstyrka: Hallå Martin! Allt bra med dig?

Martin Forsmark: Tja! Det är bra, tack!

MAXstyrka: Hur är formen inför Nordens Starkaste Man 2012?

Martin Forsmark: Formen är väl lite sådär. Jag har haft lite problem med ett knä nu i ett par veckor så jag har väl inte tränat så mycket, men när man blir laddad inför en tävling så kommer det bli bra. Det känns inte på topp just nu, men det ju ett par dagar kvar.

MAXstyrka: Har du kunnat träna någonting inför tävlingen?

Martin Forsmark: Ja, jag har försökt köra lite mer grenträning. Slutet på toppningen blev ju förstörd, men det kommer nog att gå bra.

MAXstyrka: Hur ser du på grenarna som kommer vara med? Finns det någon gren som du känner att du kommer göra riktigt bra ifrån dig i, någon gren som är “din”,och finns det någon gren som du inte riktigt ser fram emot?

Martin Forsmark: Det jag ser fram emot är ju bilmarklyft, så där borde jag kunna göra skapligt ifrån mig. Vikingpress kommer ju också att vara med, och det har jag aldrig testat på tidigare, så det kommer bli lite lurigt. Sen är jag inte så bra på pressar över huvudet så det är väl det jag minst ser fram emot.

MAXstyrka: Atlasstenarna är väl en riktigt bra gren för dig också va? 180 kg väger den tyngsta.

Martin Forsmark: Ja, det ska väl gå bra tycker jag. Det gäller att försöka vara lite snabbare och inte fundera så mycket så kommer det nog att gå skapligt även där.

MAXstyrka: Vad har du för förväntningar inför tävlingen? Är det en pallplats som gäller, eller kanske rentav guldet?

Martin Forsmark: Nej, jag har inga sådana förväntningar utan jag får fokusera på att göra en bra tävling. Sen kan det ju vara så att om jag gör mitt livs bästa tävling så kan jag ju ändå komma sist. Det kommer ju vara bra atleter där.

MAXstyrka: Vem ser du som den största favoriten till guldet?

Martin Forsmark: Vet du om de bästa islänningarna kommer?

MAXstyrka: Nej, Hafthor Björnsson kommer tävla i Europas Starkaste Man 2012 i stället, men Stefán Sölvi Pétursson kommer.

Martin Forsmark: Ok. Jag tror nog att Johannes kommer att vinna, men favoriten får väl ändå vara Stefán Sölvi Pétursson då med tanke på att han har kunnat tävla under hela fjolåret. Johannes har ju bara kört en tävling nu, men jag tror att han kan vinna över Sölvi.

MAXstyrka: Ja, Sölvi har ju en hel del meriter och har ju gjort bra ifrån sig i WSM bl.a.

Martin Forsmark: Precis, med tanke på det så får han vara favoriten, men när man ser på Johannes senaste tävling så ser man att han kan gå väldigt långt. Om man går jämt med Laurence Shahlaei, som är topp-5 i världen och vann nästan alla grenar i Englands Starkaste Man 2012, så är han ju riktigt bra. Vi får hoppas på Johannes.

MAXstyrka: Vilken blir nästa tävling för dig efter NSM 2012?

Martin Forsmark: Jag ska försöka kvala in till finalen av Sveriges Starkaste Man 2012, så jag kommer tävla i kvalet i Skåne. Det är synd att alla kval låg så långt söderut i år för det blir ju en bit att åka. Jag hoppas att jag kan kvala in till finalen.

MAXstyrka: Hur ska du träna inför kvalet i Sjöbo?

Martin Forsmark: Jag ska nog träna mer kondition än vad jag har gjort innan, inte träna på så tunga vikter utan satsa på snabbhet och uthållighet.

MAXstyrka: Ja, styrka har du ju bevisligen så det räcker.

Martin Forsmark: Ja, press ska försöka bli starkare i men det blir lättare i t.ex. ok och farmers där jag kommer satsa på snabbhet.

MAXstyrka: Du imponerade stort i marklyftet i finalen av SSM 2011. Hur mycket har du maxat i marken den senaste tiden?

Martin Forsmark: Jag har inte kört något max nu i slutet, men jag gjorde en fyra på 350 kg för tre veckor sedan med dräkt och remmar. Det var en riktigt ful fyra, men dräkten håller på att bli slapp så jag har beställt en ny nu. Det kanske blir något maxförsök framåt hösten.

MAXstyrka: Då måste du höra av dig och berätta hur mycket det blev! Du ska ha tack för att du tog dig tid till intervjun, och lycka till nu i Nordens Starkaste Man 2012!

Martin Forsmark: Tack! Jag ska köra hårt och fokuserat! Vi kanske ses i sommar!

MAXstyrka: Det gör vi absolut! Vi ses i Sjöbo där du som storfavorit får visa var skåpet ska stå.

Martin Forsmark: Haha! Precis. Det är många som kan vinna där, men jag får försöka leva upp till det.

Share

Leave a Reply


*


Translate