MAXstyrka

Allt inom kraftsport

jul
21

Sebastian kom åtta i Giants Live

Posted by MAXstyrka 0 Comment

Stenlyftarmaskinen från Kärvaryd, Sebastian Davidsson, tävlade i Giants Live i Polen tidigare i dag. David Nyström var med som coach, och för att se och lära inför hans debut i Giants Live nästa år. Motståndet bestod bl.a. av förhandsfavoriten Krzysztof Radzikowski, Mateusz Baron, Misha Koklyaev och Louis-Philippe Jean för att nämna några.

I det inledande oket (40 meter med 420 kg) så vann Baron grenen, följt av Radzikowski och LPJ.

I den andra grenen, ett medley bestående av däckvält på 450 kg och farmers på 160 kg, så vann Radzikowski. Kurek kom tvåa och LPJ kom trea i grenen.

Den tredje grenen var stockpress för reps på 160 kg. Radzikowski vann som väntat grenen, följt av LPJ.

Conans var näst ut, och här vann Kurek framför Baron och amerikanen Jerry Pritchett.

Den femte grenen var marklyft för max. Höjden var något högre än vanligt. Baron klarade 445 kg och vann grenen. Fyra atleter klarade av 420 kg.

Den avslutande grenen var Sebastians paradgren, Atlasstenarna. Stenarna vägde från 120 – 180 kg. Här vann LPJ på 21 sekunder. Kurek kom tvåa på 22 sekunder, Koklyaev kom trea med 25 sekunder och Sebastian Davidsson kom fyra i grenen genom att göra serien på 28 sekunder.

Krzysztof Radzikowski vann som väntat tävlingen och tog två grensegrar av sex möjliga. Mateusz Baron kom tvåa, Sebastian Kurek kom trea, Louis-Philippe Jean kom fyra och Koklyaev kom femma. Sebastian kom till sist på en åttondeplats av tio man.

Härnäst väntar Sveriges Starkaste Man 2012 för både Sebastian och David. Den 18 augusti kan vi se dem tävla i Norrköping.


Share

Leave a Reply


*


Translate