MAXstyrka

Allt inom kraftsport

jul
01

Stisse vann i comebacken

Posted by MAXstyrka 0 Comment

Ockelbo Showlifting 2012 gick av stapeln i går, lördag. Stefan “Stisse” Bergqvist gjorde comeback, och gjorde det med bravur. Han vann fyra av fem grenar (i klassen +105 kg) och tog hem sin åttonde raka titel i tävlingen. Mycket imponerande. Stisse sa i december, direkt efter finalen i SSM 2011, att hans strongmankarriär är över. Nu satsar han på att ta sig till finalen i SSM 2012 genom att ställa upp i kvalet i Sjöbo den 4 augusti.

Dick Ivarsson tog silvret och Göran Rosén tog bronset i den tyngsta klassen.

I den lättare klassen (-105 kg) tog Peter Eriksson, som kom femma i SSM 2012 (+105 kg), guldet framför Stefan Ågren. Andreas Lundberg tog bronset. Dessa tre är nu klara för finalen i SSM 2012 i klassen -105 kg.

Damerna tävlade om en finalplats till Världens Starkaste Kvinna 2012 som hålls i Finland den 24 november. Den som får åka och tävla mot världens starkaste kvinnor är Emilie Backlund som vann guldet. Marilea Nordström tog silvret och Malin Sundberg kom trea. Varken Anki Öberg eller Anna Rosén var med och tävlade.


Share

Leave a Reply


*


Translate