MAXstyrka

Allt inom kraftsport

I dag tävlade Johannes Årsjö i Champions League i Ryssland. Han ställdes bland annat mot Misha Koklyaev, som förra veckan delade segern med Zydrunas Savickas i Champions League i Polen.

Den första grenen var Weight for height. Den grenen vann Misha på 5,4 meter, medan Johannes kom tvåa på 5,2 meter. Den andra grenen var enhandspress med hantel. Misha vann grenen genom att göra två reps på 120 kg, och Johannes kom tvåa med ett reps och var nära att två repetitioner med hanteln. Den tredje grenen var stocklyft för reps med 160 kg. Här blev det en delad grenseger mellan Misha och Johannes då båda klarade sex reps med stocken under 60 sekunder. Den fjärde grenen var marklyft för reps (vikten är oklar). Misha gjorde 18 repetitioner och vann grenen. Johannes gjorde 13 reps och kom runt femma i grenen. Den femte grenen var Loading, och här plockade Johannes in lite poäng på Misha genom att komma tvåa samtidigt som Misha kom på en fjärdeplats. Den avslutande grenen var Front Hold, och här stod Johannes i 53 sekunder medan Misha höll ut i 54 sekunder och vann tävlingen.

Totalt sett blev det alltså en andraplats för Johannes Årjsö framför namn som Konstantin Ilin, Ervin Katona och Marius Lalas (Vytautas Lalas lillebror), och han visar därmed att han kan bli riktigt farlig i Världens Starkaste Man 2012 som börjar om fyra veckor. Johannes sa efteråt att grenarna passade Misha perfekt, och att han själv gärna hade haft fler rörliga grenar. Hans form verkar vara väldigt bra, och nu följer en dryg månads förberedelser inför årets största tävling.


Share

Leave a Reply


*


Translate