MAXstyrka

Allt inom kraftsport

sep
28

WSM – Johannes Årsjö i final

Posted by MAXstyrka 0 Comment

Johannes Årsjö kom i går tvåa i Keg Toss bakom Brian Shaw. Det betydde att han knappade in en poäng mot Martin Wildauer som nu låg tvåa, en halv poäng före Johannes inför den sista grenen. Misha Koklyaev låg två poäng bakom Johannes, men hade fortfarande chans att ta den sista finalbiljetten. Johannes var pressad att göra riktigt bra i från sig i Atlasstenarna för att kunna gå om Wildauer och komma till final.

Brian Shaw var redan klar för finalen, så han gick in och lyfte bara upp den lättaste stenen för att inte slita ut sig i onödan. Misha klarade fyra stenar, Wildauer klarade endast tre stenar och Johannes kastade upp samtliga stenar på runt 42 sekunder. Därmed tog han sin andra grenseger och fick den sista platsen i finalen av Världens Starkaste Man 2012. Den senaste gången en svensk lyckades ta sig till finalen i WSM var 2007 då Magnus Samuelsson kom femma.

Jean-Francois Caron skrällde genom att slå ut Derek Poundstone i stenarna. Även Savickas riskerade att missa finalen då han bara ledde med två ynka poäng innan den avslutande grenen, men han vann den grenen och fick sin finalbiljett.

Den väldige islänningen Hafthor Björnsson dominerade hela sin grupp och tog tre grensegrar av sex möjliga. Mike Jenkins kom tvåa i gruppen.

Vytautas Lalas vann sin grupp, och tvåa blev Ervin Katona som gör honom sällskap i finalen.

Terry Hollands var överlägsen i sin grupp med tre grensegrar. Krzysztof Radzikowski tog sin första finalplats genom att komma tvåa i gruppen.

De tio finalisterna i Världens Starkaste Man 2012 är:

Hafthor Björnsson
Mike Jenkins
Terry Hollands
Krzysztof Radzikowski
Brian Shaw
Vytautas Lalas
Ervin Katona
Zydrunas Savickas
Jean-Francois Caron
Johannes Årsjö

Nu väntar ett par dagars vila innan finalen börjar.

(Bilden är från Sveriges Starkaste Man 2012)

Share

Leave a Reply


*


Translate