MAXstyrka

Allt inom kraftsport

okt
07

Årsjö tangerade svenskt rekord

Posted by MAXstyrka 0 Comment

VM i stocklyft hölls i dag i Vilnius, Litauen. Storfavoriten och hemmahoppet Zydrunas Savickas vann som väntat tävlingen genom att ta 210 kg i sitt tredje försök. Han bommade dock sitt första försök på 195 kg, men de andra två lyften såg väldigt stabila ut. Savickas försökte också slå ett nytt världsrekord på 221 kg (han tog 220 kg i WSM 2012 förra veckan), och han klarade det nästan, men missade precis.

Krzysztof Radzikowski tog 207,5 kg i sitt tredje lyft, och då både Misha Koklyaev och Vidas Blekatis missade att lyfta 210 kg så räckte resultatet till en andraplats. Vytautas Lalas tog bronset med 200 kg.

Johannes Årsjö tangerade sitt svenska rekord på 185 kg, och han försökte också ta 190 kg i sitt tredje lyft. Det gick dock inte riktigt den här dagen.


Share

Leave a Reply


*


Translate