MAXstyrka

Allt inom kraftsport

Zydrunas Savickas, även känd som världens starkaste man, har en tävling som ingår i Strongman Champion League som heter “Savickas Strongman Classic”. Tävlingen går av stapeln på Savickas hemmaplan, i Litauen, och en stor del av världseliten är på plats och tävlar om titeln.

Även vår svenska stjärna Johannes Årsjö, tillika världens nionde starkaste man, är med. Efter två grenar (samtliga för dagen) ligger han på en fjärdeplats. Grenarna var Fronthold och Medley. I morgon väntar fyra grenar till i tävlingen, plus VM i stocklyft för Johannes. Grenarna som väntar i morgon är stocklyft för reps på 160 kg, Power Stairs, marklyft för reps på hela 380 kg och Atlasstenar.

De som tävlar i Savickas Strongman Classic är:

Johannes Årsjö
Zydrunas Savickas
Vytautas Lalas
Ervin Katona
Agris Kazelniks
Mikhail Koklyaev
Krsystof Radzikowski
Jean-Franois Caron
Alex Moonen
Saulius Brusokas
Etienne Smit
Vidas Blekaitis
Juha-Matti Järvi
Lauri Nami

Share

Leave a Reply


*


Translate