MAXstyrka

Allt inom kraftsport

okt
01

WSM – Den sista grenen stundar

Posted by MAXstyrka 0 Comment

Atlasstenarna var som bekant borttagen i finalen i år. I stället hade man en liknande gren, fast med naturstenar som vägde från ca. 135 kg till ca. 180 kg. Katona orkade bara lyfta upp den första stenen. Caron fick upp samtliga fem stenar på 53,44 sekunder. Johannes Årsjö gick ut därefter och lasta upp sten efter sten, men när han skulle lasta upp den sista så tappade han den då ställningen rörde sig. Detta gjorde att han fick göra ett till upplyft med den 180 kg tunga stenen, och fick till slut en tid på 59,19 sekunder.

Radzikowski gick ut och lyfte upp stenarna på 49,27 sekunder. Därefter var det jätten Hafthor Björnsson som gick ut och kastade upp stenarna på blott 25,52 sekunder, en tid som skulle stå sig grenen ut visade det sig. Jenkins fick upp stenarna på 37,40 sekunder. Terry Hollands lastade bara upp fyra stenar, men det verkar som att han slet av ett bicepsfäste (igen) under stenlyftandet. Det är osäkert om han kommer att slutföra den sista grenen.

Brian Shaw fick tiden 38,56 sekunder, Savickas fick 32,13 sekunder och Lalas slängde upp stenarna på 33,29 sekunder. Det betyder att Savickas tog in ytterligare en poäng på Lalas, och han ligger nu bara en halv poäng bakom Lalas inför den sista grenen. Brian Shaw ligger sju poäng bakom Savickas, så förstaplatsen ser ut att stå mellan de båda litauerna Savickas och Lalas.

Den sista grenen är Power Stairs.

Så här ser ställningen ut inför den sista grenen:

1. Vytautas Lalas – 40,5 p
2. Zydrunas Savickas – 40 p
3. Brian Shaw – 33 p
6. Hafthor Björnsson – 32,5 p
5. Mike Jenkins – 30,5 p
4. Terry Hollands – 28,5 p
7. Krzysztof Radzikowski – 27,5 p
8. Johannes Årsjö – 16,5 p
9. Jean-Francois Caron – 15,5 p
10. Ervin Katona – 9,5 p

Share

Leave a Reply


*


Translate