MAXstyrka

Allt inom kraftsport

okt
01

WSM – Sammanfattning och filmer

Posted by MAXstyrka 0 Comment

Johannes Årsjö har haft en lite knackig final hittills. Den första grenen var ok på 440 meter i 40 meter. Johannes orkade gå 33,9 meter och kom på en åttondeplats. Brian Shaw spurtade hela sträckan på 28,6 sekunder och vann grenen före Vytautas Lalas som sprang in på 31 sekunder. Mike Jenkins kom trea i grenen, Krzysztof Radzikowski fyra, Terry Hollands femma, Hafthor Björnsson sexa, Zydrunas Savickas sjua, Jean-Francois Caron nia och Ervin Katona kom sist.

Nästa gren var stocklyft för max. Ingångsvikten var på 170 kg, en vikt som alla klarade utom Jean-Francois Caron. Nästa vikt var på 185 kg, och här åkte Terry Hollands ut. Nästa höjning blev till 200 kg, och här åkte Johannes, Katona, Björnsson och Brian Shaw ut. Efter det låg vikten på 210 kg, och Vytautas Lalas bommade oväntat vikten. Den sista vikten var satt till 220 kg, och varken Mike Jenkins och Krzysztof Radzikowski mäktade med vikten i dag. Savickas däremot gjorde det utan problem, och ett nytt världsrekord var ett faktum. Det såg ut som att han har både 10 och 15 kg till i kroppen.

Dagens sista gren var Truck Pull med en buss. Det här brukar vara en av Terry Hollands bästa grenar, och så också den här dagen. Han vann grenen på 42,97 sekunder. Hafthor Björnsson kom tvåa, Vytautas Lalas blev trea, Savickas fyra, Brian Shaw femma och Jenkins blev sexa och den sista som lyckades dra bussen i mål. Johannes Årsjö kämpade till sig en sjundeplats genom att dra bussen 19,9 meter, Caron kom åtta med 9,29 meter, Radzikowski kom nia med ett par meter och Katona lyckades knappt få bussen att rulla överhuvudtaget.

I dag kommer atleterna att börja med marklyft, 360 kg för reps med stum stång. Därefter blir det stenlyft med naturstenar, och till sist klassikern Power Stairs.

Efter hälften av finalgrenarna gjorda så ser det ut så här:

1. Vytautas Lalas – 24 p
2. Mike Jenkins – 21,5 p
3. Zydrunas Savickas – 21 p
4. Brian Shaw – 20,5 p
5. Hafthor Björnsson – 18,5 p
6. Terry Hollands – 18 p
7. Krzysztof Radzikowski – 17,5 p
8. Johannes Årsjö – 11,5 p
9. Ervin Katona – 6,5 p
10. Jean-Francois Caron – 5 p

Här är lite filmklipp från gårdagen och kvalen:

Finalen:Kvalen:

Share

Leave a Reply


*


Translate