MAXstyrka

Allt inom kraftsport

mar
15

Anmälningsinfo till SSM 2013

Posted by MAXstyrka 0 Comment

Sveriges Starkaste Man 2013 närmar sig med stormsteg. Förra årets succé kommer i år att bli ännu större, bättre och brutalare. För att ha en chans att vara med och tävla i finalen krävs det att man kommer på pallen i en av kvaltävlingarna.

Det finns plats för tio atleter i varje kvaltävling, och om det blir fler som anmäler sig så blir det en cut efter de två första grenarna. De två första grenarna kommer att bestå av en statisk gren och en rörlig gren.

Den sista anmälningsdagen för kvalen är fyra veckor innan tävlingsstart, och grenarna blir officiella två månader innan. Bra med prispengar utlovas till topp-3 i varje kval.

——————————————————————————————————————————————————

Kvaltävling 1 hålls i Hofors den 8 juni. Den sista anmälningsdagen till tävlingen är den 11 maj. Anmälan görs till arrangören Stefan “Stisse” Bergqvist. Han når ni bäst på Facebook eller på telefon: 0762-04 07 37.

Kvaltävling 2 hålls i Gnosjö den 15 juni. Den sista anmälningsdagen till tävlingen är den 18 maj. Anmälan görs till arrangören Sebastian Davidsson. Han når ni bäst på Facebook eller på telefon: 0730-28 08 23.

Kvaltävling 3 hålls i Ystad den 20 juli. Den sista anmälningsdagen till tävlingen är den 22 juni. Anmälan görs till arrangörerna Anders “Bamse” Lindbladh eller Fredrik Sköld. Anders når ni bäst på Facebook, på mejl eller på telefon: 0737-52 70 95. Fredrik når ni bäst på Facebook, på mejl eller på telefon: 0703-03 66 34.

——————————————————————————————————————————————————

Om ni har anmält er och fått förhinder så är det bra om ni anmäler det till arrangören så fort som möjligt.

Kompletta deltagarlistor kommer ni kunna läsa här på MAXstyrka.

Finalen hålls i Norrköping den 17 augusti. Topp-3 från varje kval får alltså en plats i finalen.

Alla som anser sig vara tillräckligt starka är välkomna att anmäla sig till kvaltävlingarna, men om man inte har testat på någon strongmantävling förr så rekommenderas det starkt att ställa upp i några folkklasstävlingar först för att få in rutinen och känna på hur tävlingsformen är. Strongman på elitnivå är förmodligen den mest extrema tävlingsformen som finns.

Om ni vill testa på att tävla i strongman för första gången kan ni prata med Rune Andersson som brukar arrangera folkklasstävlingar i strongman. Han når ni på nummer: 0708-10 13 14.


Share

Leave a Reply


*


Translate