MAXstyrka

Allt inom kraftsport

Den 4 maj kommer Sportgymbutiken att arrangera en strongmantävling i Skövde med det passande namnet “Sportgymbutiken Strongman”. Förra året hade man också en tävling (i mars), men det här året kommer tävlingen att vara ett par snäpp större. MAXstyrka ringde upp arrangören Cai Magnusson för att fråga några väl valda frågor om tävlingen, ambitionerna och grenarna.

——————————————————————————————————————————————————

Hur är årets tävling om man jämför med förra årets? Är det någon skillnad i upplägget?

Ja, det är väl lite andra grenar än förra året. Då körde vi bara i gång en tävling eftersom vi skulle ha en invigning. Det här året så börjar vi en satsning på att ha en riktigt bra årlig tävling, men i år var vi ute lite väl sent så det är inte så många deltagare just nu efter ett par avhopp. Tanken är att det ska bli en ännu bättre tävling nästa år med fler deltagare. Tävlingen kommer att heta “Sportgymbutiken Strongman” och vara en fristående tävling, men det vore ju väldigt roligt om den kunde vara en kvaltävling till Sveriges Starkaste Man något år. Nästa år kommer vi att vara ute i god tid och vara tidiga med information.

Hur kommer man att kunna anmäla sig nästa år? Blir det en inbjudningstävling eller får alla som vill anmäla sig?

Vi funderar på att göra så som många andra gör, att man får anmäla sig själv och att vi sedan har en cut efter de första grenarna om det blir många deltagare. Vi kommer att titta på kvalen till Sveriges Starkaste Man och göra något liknande.

Kommer vikterna att vara ungefär lika tunga som på ett SM-kval?

De killarna som är med här är ju ganska duktiga och de är ju vana vid att handskas med riktigt tunga vikter, så det är där vi vill ligga. Vi kommer inte att ha någon lättare klass, utan vi kör en tung klass där de bästa är med.

Vilka grenar kommer ni ha med i år?

Det kommer att bli: Stockpress (för max), däckvält, ok, marklyft (reps på 300 kg), Husafeltsten och natursten (som atlasstenar). Det är sex grenar och ingen cut i år.

Vilka har anmält sig hittills?

Sebastian Davidsson, David Nyström, Anders Lindblad, Daniel Lindquist, Edmund Boström, Daniel Pettersson och Peter Svedberg. Det finns fortfarande ett par platser kvar för den som vill vara med, så om ni vill vara med så kan ni anmäla er till mig på nummer: 0707-52 30 86.

När börjar tävlingen?

Tävlingen börjar kl. 12:00 och platsen är utanför Sportgymbutiken i Skövde, på samma plats som förra året. Eventuellt kommer någon gren att hållas inomhus också, och vi hoppas kunna ha dessa grenar oberoende av vädret. Priserna kommer också att vara bättre i år än förra året. Topp-3 får presentkort på 5000 kr, 3000 kr och 2000 kr, och alla som tävlar får kosttillskott.

Vem är speaker?

Anders Axklo kommer ner och är speaker, och domare blir Daniel Rubin och Kalle Lane. Axklo kan verkligen prata, han hittar orden.

MAXstyrka kommer att vara på plats i år igen.

Vad roligt! Då ses vi den 4 maj. Tack ska du ha!

Det gör vi! Tack!

——————————————————————————————————————————————————

Share

Leave a Reply


*


Translate