MAXstyrka

Allt inom kraftsport

maj
29

Intervju – Stisse om Hofors-kvalet

Posted by MAXstyrka 0 Comment

Stefan “Stisse” Bergqvist är en av Sveriges mesta strongmanatleter. Förra året kom han fyra i Sveriges Starkaste Man, och det här året är målet att återta en pallplats. Han arrangerar årets första kval till SSM i Hofors den 8 juni, och därför vore en liten intervju på sin plats inför tävlingen.

——————————————————————————————————————————————————

Det blir lite spektakulära grenar i form av bl.a. Car Walk. Har du haft publiken i åtanke när du valde grenar, eller hur har du tänkt angående upplägget?

Ja, visst har man tänkt på att publiken ska få se något annorlunda, som att bära en bil. Den grenen har inte varit med så länge som jag har tävlat, under 12 år.

Tävlingen hålls utomhus så vitt jag förstår. Kommer ni att ändra grenarna om det blir regn? Jag tänker främst på däckvältet och stenarna.

Den enda grenen som blir struken i så fall blir däckvältet. Stenarna kan vi skydda lite bättre från regn genom att täcka över dem med handdukar eller något. Däcket blir svårare eftersom man lär välta åtta vält och det blir blött direkt, så endast däckvältet blir struket då. Jag har tyvärr ingen ersättningsgren då för den. Ja, tävlingen är utomhus.

Sex finalister från SSM 2012 är med i Hofors. Vad tycker du om startfältet, och vilka tror du kan skrälla?

Jag tycker att det är ett väldigt bra startfält, verkligen. Jag tror att Joachim Gustavsson kommer att skrälla. Han var sist i finalen förra året, men det kommer han definitivt inte vara nu.

Hur är din form nu?

Otroligt bra.

Vilket betyder att allt annat än en förstaplats i kvalet vore en skräll?

Jag ska inte vara kaxig. Jag brukar ju vara en väldigt ödmjuk kille, ja, eller gubbe är det väl numera. Haha! En vinst på hemmaplan kommer jag värdera väldigt högt, men det är ju topp-3 som gäller så att man får åka till min nionde raka final i SSM.

Du brukar säga att du ska lägga av efter varje final, men tio raka finaler borde väl locka?

Ja, jag har sagt det många gånger, men som det ser ut nu så kör jag faktiskt nästa år också. Det är som du säger, tio finaler är en bra merit.

Låter perfekt, och tolv raka finaler vore ju inte sämre…

Haha! Nej, efter strongmankarriären ska jag hitta på något nytt, kanske slå världsrekord i att äta flest korvar på tre minuter. Jag och arrangören Jocke Sundberg har rekord i Hofors för tillfället, sju korvar på tre minuter. Hahahaha!

Haha! Äh, det går att kombinera dessa karriärer.

Det tror inte jag. Haha!

Ok. Då får jag tacka för att du tog dig tid att prata lite, och lycka till på kvalet!

Tack så mycket! Det kommer bli ett grymt kval! Vi syns i finalen!

Det gör vi förhoppningsvis!


——————————————————————————————————————————————————

Share

Leave a Reply


*


Translate