MAXstyrka

Allt inom kraftsport

Det här med en introduktion om vem man är tycker jag alltid är svårt. En människa är så mycket mer än några beskrivande ord men genom den här bloggen kommer ni få en större inblick i hur mitt liv och framför allt min träning ser ut.

Jag är född och uppvuxen i en liten by som heter Klimpfjäll, det förvånar mig inte om ni aldrig ens hört talas om den men den är omgiven av höga fjäll med många möjligheter. En stor del av mitt liv kretsar kring naturen och främst renskötsel. Jag är same och äger renar och är i perioder ute och arbetar med dem. Fysisk aktivitet är något jag har varit bekant med i hela mitt liv och jag har varit omgiven av kraftmänniskor som har inspirerat och stöttat.

träning inför em Jonna

Min sport är armbrytning och det fastnade jag för redan i grundskolan då en av lärarna hade en pojkvän som var armbrytare och kom och lät oss elever prova på det. Jag var stark och många av killarna hade inte en chans. En i min klass byggde ett eget armbrytarbord på slöjden som vi spenderade många raster vid. Men sen dröjde det många år efter grundskolans slut innan jag hittade sporten igen. Jag flyttade till Kiruna och där inne i brottarnas lokal fanns två bord och några få entusiastiska brytare som jag lärde mig grunderna av. Tyvärr krockade det ofta med innebandyn som jag satsade på då och när jag bröt nyckelbenet så tog jag även ett avbrott från armbrytningen.

Hösten 2012 fick jag plötsligt ett infall, jag hade flyttat hem igen och saknade träning och ringde helt enkelt till Storuman Armsport som välkomnade mig med brytsugna armar. Sedan gick det snabbt, jag började satsa helhjärtat och köpte gymkort på ett mindre gym i Vilhelmina där jag var många kvällar. Snabbt märkte jag skillnad, både fysiskt och psykiskt och jag har även utvecklats grymt mycket vid armbrytarbordet. Jag deltog på SM i Lycksele, EM i Litauen och i höst nalkas VM i Polen.

Nu kan det låta som om allt har varit väldigt lätt men jag bor som sagt i Klimpfjäll. Lite kort fakta:

Från Klimpfjäll till Vilhelmina är det 12 mil.
Från Klimpfjäll till Storuman är det 20 mil.
Från Klimpfjäll till närmsta gym är det 3 mil.
…Enkel väg.

Det krävs stor vilja och engagemang att orka åka och träna då det är någon timme bort. Men jag har några projekt på gång som ska hjälpa mig att kunna träna det jag behöver även hemma.

Idag är jag på väg till Storuman för att delta i Wild Arm, en armbrytartävling under Storumandagarna, så har ni vägarna förbi så får ni komma och heja på mig. Jag har inte bestämt än hur många viktklasser jag ska delta i men minst två. Ha en jättebra helg, för det ska jag ha!

Share

Leave a Reply


*


Translate