MAXstyrka

Allt inom kraftsport

jun
29

Hej MAXSTYRKA och styrke Sverige.

Posted by Standardspråk för webbplatsen 0 Comment

Ska bli kul att börja blogga här och tror MAXSTYRKA kommer bli störst i Sverige vad gäller styrka. Då det breddar ut sig på alla kraftsporter.

Fredrik Svensson heter jag 33år, sambo med Helene samt 1 bonusbarn på 7år och ett eget barn på 8månader. Bor 2mil söder om Sundsvall. Har tävlat i strongman och styrkelyft från 1999. Mest styrkelyft och bänkpress.

Mina meriter i styrkelyft/bänkpress är att jag lyft mest genom tiderna i Sverige i bänkpress med 353kg och 3e bäst i styrkelyft med 1040kg. Haft värdsrekord i bänkpress samt slagit ett 30-tal svenska rekord i bänkpress. Från 2011 är det nya i viktklasser så har där svensktrekord i knäböj med 360kg och sammanlagt med 1000kg. Mina personligarekord är 382.5kg i knäböj 353kg i bänkpress 332.5kg i marklyft och 1040kg sammanlagt allt gjort på tävling. Har 3 VM silver och 1 VM brons i bänkpress. 1 VM guld och 1 VM brons i styrkelyfts bänk. Samt 8 senior SM guld. 3 i bänk 5 i styrkelyft.

Satsar allt på tävling med utrustning(dräkter/tröjor). Har gjort nån strö tävling RAW(klassiskt) för serie laget där jag gjort på tävling 282.5kg i knäböj 200kg i bänkpress och 330kg i marklyft med en delgrens total på 812.5kg. I klassikt bänk på tävling har jag inte alls gjort mig själv rättvisa pga skador. Har ett träningspers i karriären på 255kg.

I strongman har jag tävlat lite då och då. mellan 1999 och 2011. Var med på Sveriges starkaste man redan år 2000 och senast 2010. Min bästa strongman merit är 4a på finalen i sveriges starkaste år 2010. Några tävlingspers är 140kg i stocklyft 400kg i kronlyft. Min favorit övning i strongman är conans cirkel. Där jag i mina bästa stunder är 2a i Sverige.

För er som undrar varför jag inte tävlat i strongman senaste 2åren är pga skador som gjort att jag inte kunnat köra axlar(press över huvudet). Har inte då haft motivation att köra strongman. Men om nåt år kanske man gör comeback.

Här på bloggen kommer ni kunna följa alla mina träningspass.

Share

Leave a Reply


*


Translate