MAXstyrka

Allt inom kraftsport

jun
30

Välkommen till min strongman-blogg!

Posted by Sebastian Davidsson 1 Comment

Jag heter Sebastian Davidsson, jag är 193 cm lång och väger drygt 140 kg. Jag fyller 33 år i år och jobbar som heltidsbrandman i Gislaved (nej, jag är INTE handläggare :)) Jag bor på föräldragården Kärvaryd som ligger i Smålands skogar. Jag bor där med min sambo Melinda, 2 hundar, 2 katter, 5 hästar och 16 kor. Vid sidan av brandmansjobbet så sköter jag gården som jag hjälpt till på hela livet vilket har gett mig en bra funktionell grundstyrka.

Jag började styrketräna när jag var i 20-årsåldern men det var inte förrän jag var 27 år (2007) som jag började tävla i strongman. Då tipsade en kollega om tävlingen Sveriges Starkaste dräng. Jag ställde upp utan någon som helst erfarenhet av strongmanträning men lyckades ändå vinna tävlingen! Efter det fick jag blodad tand och kom i kontakt med Jan Edorsson och Ulf Eriksson i Smålandsstenar (de har sysslat med Strongman sedan 2001) som har hjälpt mig oerhört mycket i min utveckling.

Jag hade fram tills dess alltid drömt om att tävla i strongman, Sveriges starkaste man och Världens starkaste man, men aldrig trott att jag var bra nog. Men jag skaffade den strongmanutrustningen som behövdes och bättrade på gymmet i Kärvaryd och sen tränade och tävlade jag år efter år och blev bättre och bättre.

2009 kom jag 5:a i Sveriges starkaste man -105 kg. Det blev sedan svårt för mig att hålla mig så “lätt” så jag bestämde mig för att satsa på tungvikten, alltså tävla mot de starkaste i landet.  2010 drog jag min vänsteraxel ur led under ett giant dumbell-pass inför kvalen till Sveriges starkaste man så den säsongen blev förlorad.

2011 däremot blev bättre. Jag ställde upp i alla tre kvalen och kom 3:a, 2:a och 1:a. Jag gjorde dessutom min internationella debut genom att åka till Tyskland och vinna!!! Finalen det året blev tyvärr en flopp för mig då jag fick hjärtklappning under tävlingen och tvingades bryta. Jag har ett medfött hjärtfel som kommer och går. Genom att förändra min kost till det bättre så har jag dock inte drabbats av det sedan dess vilket är skönt.

Förra året blev ännu bättre! Jag vann de 2 kval till Sveriges starkaste man som jag ställde upp i och kom 2:a i finalen bakom Johannes Årsjö. Jag var dessutom i Polen och tävlade mot den absoluta världseliten på ett Giants Live- ett tv-sänt kval till Världens starkaste man. Jag kom 8:a av 10 tävlande och insåg vad jag var bra på och mindre bra på vilket var oerhört nyttigt inför denna säsongen.

I år har jag kvalat till finalen i Sveriges starkaste man (som går i Norrköping den 3 augusti) genom att vinna kvalet i Gnosjö. Nästa utmaning blir Nordens starkaste man som går i Norge nu på lördag. Det kommer vara ett Giants Live vilket innebär att en top 3-placering där ger kvalificering till Världens starkaste man, spännande! Det har varit några tuffa träningsveckor fram till denna tävling, tänkte klippa ihop en film om det i dagarna och lägga upp här. Fram tills dess så finns min youtubekanal med en massa strongmanklipp för den intresserade, både från träning och tävlingar.

Jag förde en träningsjournal på Body fram tills för något år sedan men det har runnit ut i sanden. Efter att ha fått erbjudande om att börja blogga på Maxstyrka, blev det enkelt att säga ja och ta upp bloggandet igen och jag ser fram emot detta!

Stay tuned!

Share

One Response so far.

  1. Fredrik skriver:

    Vad roligt att du börjar dokumentera din träning igen! Den här bloggen hamnar under bokmärken med en gång! Lycka till i Norge!

Leave a Reply


*


Translate