MAXstyrka

Allt inom kraftsport

Anders “Bamse” Lindbladh arrangerade i lördags årets sista kval till Sveriges Starkaste Man 2013. Här är hans rapport om tävlingen.
——————————————————————————————————————————————————

Blå himmel, inte ett moln så långt ögat når, svag vind och 27 grader! Ja, detta var vad som mötte de 12 som slutligen kom till start efter 23 anmälda från början! Sorgligt att vissa bara skiter i att dyka upp utan att meddela någon över huvudtaget, men men..

ystaddavidFörsta grenen var marklyft för max! Ingångsvikten var 290kg vilket vissa tyvärr hade problem med. Matti Jörlén däremot passade på att persa med 30kg och klippte det! Mycket starkt! Delad 1a plats med 325kg fick David Nyström och Love Häkänen inte helt oväntat! Trodde iofs även att Niklas Lindgren och Alex Sydling kanske skulle ta det men de fick nöja sig med 310kg!

Andra grenen var farmers walk med 153,5kg! Här vann Jocke Gustavsson, 2a David nyström o 3a Niklas lindgren! Tilläggas ska att inget kom hela 20m med de aningens svårlyfta väskorna! Och Inte lättare blev det med marklyftet i nacken! Här efter blev det en cut där 4 åkte ur som nollade i samtliga de 2 första grenarna tyvärr! Så Kalle Lane, Johan Espenkrona, Christoffer Jacobsson o Isak Apelgren tackade för sig o smorde in sig i kokosolja ist och fångade sol!

Tredje grenen var pressmedley med 4 objekt: natursten 80kg, skivstång 120kg, stock 130kg, apollon 155kg! Sveriges presskung nr:1 David Nyström visade hur man skulle göra! Han satte samtliga objekt på fina 30sek (ungefär lika lång tid jag la på första objektet) 😉 ! 2a kom Jocke som gjorde 3 objekt fantastiskt fort och hade apollon på g men fick ge sig på grund av yrsel bla! Hade vi mätt hur långt man kunde kasta de olika objekten så hade Niclas Lindgren varit ohotad vinnare! Tur att tävlingsplatsen var omringad av kravallstaket med betongfötter!

ystadbamse

Fjärde grenen var ok på 420kg! Nyström vann o Jörlen 2a! Dessa var d enda som tog sig i mål och fick en tid! 3 kom jag med 17,32m o det fick fick räcka helt enkelt!

Femte och sista grenen var inte helt oväntat atlassten! Här fick man välja på 170kg el 200kg! Jocke och Jörlén valde 200kg o gjorde 2 reps vardera! Imponerande!! Nyström valde också 200an men missade så när. Detta pga av avsaknad av gummimatta på kanten förklarade han sen på aftonen efter 70cl brännvin! Så Nyström brottade till sist inte helt enkelt upp 170 utmattad av försöken på 200an! Även jag fick ett reps på 170an som gjorde att jag och Nyström delade 3e platsen i denna grenen!

Totalt vann David Nyström, 2a Jocke Gustavsson, 3a undertecknad, 4a Love Häkänen, 5a Matti Jörlén, 6a Niclas Lindgren, 7a Alex Sydling, 8a Mario Sjögren!
Från detta kvalet tog sig jag, Love och Matti vidare! Nyström och Gustavsson var redan kvalade så de kom bara för att visa upp sig o sno prispengarna 😉

Kan ju bara tala för mig själv men tycker det ska bli fantastiskt spännande och är exalterad över att få tävla mot världen 9e starkaste man Johannes Årsjö! Detta är min första tungviktsfinal och det känns som jag har allt att vinna och inget att förlora! Vi ses i Norrköping!  ystadtopptre

Share

Leave a Reply


*


Translate