MAXstyrka

Allt inom kraftsport

Det finns en obetvinglig lust hos oss att översätta all slags framgångar i pengar. Det kan vara så att det är så sorgligt att vi inte vet hur vi uppskattar framgång annars. När det handlar om kraftsport så blir det ju särskilt haltande eftersom det är ett särskilt ineffektivt sätt att tjäna pengar. Det slutgiltiga beviset på det torde ju vara att så många kraftsportare tycker att det är en finfin extrainkomst att stå i krogdörr. All heder eftersom det ju är mer konstruktivt än att sitta hemma och glo, men särskilt bra betalt är det sällan. ”Jag ska sluta med det här snart, jag har en stor sponsor på gång”. Jo, tjena, I am not holding my breath. Men att man inte tjänar pengar på någonting innebär inte att man ska sluta med det. Inte för att det kan bli bättre, utan för att en hobby är inget man tjänar pengar på, det är något som kostar pengar. Om nu hobbyn är någon form av idrott så är det i vilket fall ett betydligt nyttigare sätt att göra av med pengar än konjak och cigarrer, som ju är det jag föredrar.

Om du nu ändå tycker att sponsorskap är något ballt och du ska försöka ”fixa sponsorer” så ska du ha klart för dig om du säljer eller tigger. Säljer gör du om du har något som någon vill köpa, i huvudsak ditt varumärke. Kort lektion om varumärke. Det är det andra ser eller hör när de ser eller hör dig, inte det du själv tycker. Om du på fullt allvar tror att någon säljer mer, får fler besök på sin sajt eller i sin butik, eller att de kan ta mer betalt för att du är kopplad till dem, så fine. Då har du något att sälja. Då kan du tjäna pengar. Om du ärligt talat vet att så inte är fallet, men ändå tycker att de ska sponsra dig, så säljer du inte, då tigger du. Personligen tycker jag det är lika smaklöst som att utan orsak be någon annan ta notan på krogen bara för att du tycker att de har mer pengar än du. Det är bara att känna någon med pengar. Det är din hobby, det är du som vill ha roligt, då är det du som ska betala.

Nu undrar vän av ordning om inte jag tjänar pengar på kraftsport och att vara speaker runt det, då? Det är väl en hobby för mig också? Nej, för mig är det faktiskt ett jobb, där de som ringer och bokar mig tycker att jag tillför något. Inte ett jobb jag tycker illa om, många gånger älskar jag det. Men det finns gånger när jag inte tycker det är roligt, och jag gör det ändå. Och du har ingen aning om vilket som är vilket. Det är därför det fortsätter att ringa i min telefon. T.C.O.B. Taking care of business.

Jag är mycket nöjd och tacksam för att jag har kunnat tjäna pengar på det som från början var en ren hobby, men om jag skulle slå ut total inkomst på total arbetsinsats så hade jag troligen tjänat mer som salladssköljare på McDonalds. Men där hade jag inte fått vara med om allt fantastiskt, fått alla vänner, sett allt otroligt, format alla minnen. Det är på det kontot den stora insättningen är. Det är där du ska kolla när du undrar om du kan tjäna något på din hobby.

 

Share

Leave a Reply


*


Translate