MAXstyrka

Allt inom kraftsport

jul
05

Bloggande

Posted by Standardspråk för webbplatsen 0 Comment

Hej

Har tyvärr inte hunnit att blogga så mycket i dagarna eftersom jag varit uppe mitt i en flytt och inte haft så mycket tid.

Men nu ska det bli ändring på det. Skriver en liten presentation för er som inte vet vem jag är.

Jag har tränat styrka sen 17års ålder med andra ord i 20år.Började med att träna på skolans gym 4 gånger i veckan efter skoldagarna var över.Ska inte sticka under stolen med att det vart en och annan skolk timme som spenderades på gym istället för lektion i något ämne man tyckte var tråkigt.Minns att jag och en kompis körde ett program som gick ut på att köra mån, tis, ons, torsd bröst och biceps.

Inte speciellt optimalt för att bli någon styrkeatlet men vi visste inte bättre och hade ingen som kunde visa oss.Bör nämnas att vi maxade i bänk varje måndag efter tre dagars vila varje helg som vi hade.

Men som alla nybörjare så gör man ju framsteg oavsett om man tränar fel eller rätt i början.Sen tog det stop på 125kg i bänk efter andra terminen vart slut. Tror jag gjorde 70kg första gången jag prova.

Som tur var så fick man tag på en B&K blaska där man började läsa om styrke träning och i det första numret man öppnade så var det en artikel om en kille från Texas som heter Ken Lain och var världsrekord hållare i bänkpress på den tiden.Där fick man ju lära sig att en gång i veckan räcker och att man kanske inte skulle maxa varje vecka.

Det tog inte lång tid förrans man hittade till Lidingö atlet klubb där man fick lära sig att bänkpress var inte den enda roliga basövningen som byggde styrka och massa utan att det fanns något som heter knäböj och marklyft. Och så började man tävla i styrkelyft.

Tyvär så kom ju på den tiden också något som heter material i styrkelyft och det har jag aldrig känt mig bekväm med. Men man gjorde ju som alla andra.

Det var materialet som senare gjorde att man tröttnade på styrkelyft helt och hållet och slutade med det.Men inget och klaga på man hittade ju den roliga sporten armbrytningen.

Idag har jag faktiskt lite svårt och välja vad jag kommer tävla i i framtiden eftersom RAW styrkelyft kommit tillbaka där man lyfter utan massa konstigt material.

Eller så får man kanske se om man får dela upp det att man kör en säsong SL och en armbrytning. Eftersom det är väldigt svårt att kombinera armbrytning och bänkpress.

Mina främsta meriter från tävlingar är:

VM 2a i styrkelyft

Svensk och nordisk mästare i armbrytning.

 

Share

Leave a Reply


*


Translate