MAXstyrka

Allt inom kraftsport

jul
09

Det tar sig lite för varje pass.

Posted by Standardspråk för webbplatsen 5 Comments

Benspark: 3 lätta set

Frontböj UTAN bälte: 20/5 60/5 100/5 140/5

Knäböj UTAN bälte: 60/5 100/5 140/5 180/5 200/5 220/5(bälte)

Sälrodd: 60/6 100/1 120/2 100/8 100/5

Inte så mycket att säga om. 5an på 220kg gick hyfsat smidigt. När jag är iform gör jag 5or på 250-260.

Share

5 Responses so far.

 1. matte skriver:

  grymt pass, när kör du med bälte? är det vid +200kg i mark och böj?

  jag känner att magen och ryggen sviker när jag kör +200kg i marken och +150kg i böjen:( ska jag använda bälte då vad tycker du?

 2. Fredrik Svensson skriver:

  Jag tycker det är väldigt viktigt att köra så mycket som möjligt utan bälte för det stärker upp bål stabiliteten. Jag använder bältet 1-2 set per pass. Bältet ger ett bra skydd på maxvikter för vekryggen. Man ska köra utan bälte så högt man kan där man håller rätt teknik. Blir det för tungt och man bryter upp vikterna är det rent av farligt att köra utan bälte. Alla tappar tekniken mer eller mindre när man kommer upp på maxvikter.

  Gäller att vänja kroppen hela tiden för högre belastningar utan bälte med RÄTT teknik.
  Frontböj är en övning där träning utan bälte ger extremt bra magträning. Där är man ju piskad att hålla ryggen rak annars tappar man stången. Så där är det mer safe att blåsa på utan bälte.

  För att få en siffra så kör jag utan bälte upp till ca:90% av max oftast.

  Så mitt tips är att kör utan bälte så högt där du känner att du har rätt teknik, sedan ta på bältet på tyngre vikter. Sedan försöker du varje pass smyg höja vikterna eller reps utan bälte. Men gå aldrig på max vikter utan bälte.

 3. Emil skriver:

  Tjenare Fredrik, kul att vikterna börjar falla på nu och att passen blir tyngre. Tänkte höra lite på hur du ser på upplägget av träningen, alltså hur mycket du kör i veckan och om det är något form av program som du kör efter. det skulle även vara intressant att veta skillnaden på ditt träning upplägg nu under en upptrappningsfas vs en fas där du ligger på konstant tunga vikter?

  Mvh Emil

 4. Fredrik Svensson skriver:

  Hej Emil jag är en sån som inte gillar fasta program utan jag kör på känsla. Men en viss struktur har jag. Kan t ex om jag varit skadad eller dålig form börja om på lätta vikter och höja varje pass. Är det långt till tävling kan jag ligga lite högre på repsen för att sedan köra 1-2reps närmare tävling. Jag kör bänk ibland 2 dagar i veckan ibland var 5e dag. Böj 2-3 gånger i veckan och mark 1-2 gånger i veckan.

  Jag kör på känsla. Känner jag att jag i nån period har bra återhämtning kör jag mer pass i veckan. Känner jag mig sliten tar jag nån dag extra vila. Jag tränar alltså 3-6 dagar i veckan beroende på hur kroppen känns.

  Jag jobbar skift så ibland kan man vara sliten pga natt jobb.

Leave a Reply


*


Translate