MAXstyrka

Allt inom kraftsport

jul
06

Hur mycket tar du i bänk?

Posted by Jonna Blind 2 Comments

Jag tror att en mycket vanlig fråga som man får höra i kraftsporter är, Hur mycket tar du i bänkpress? Mitt svar på den är enkelt: Jag vet inte. Eftersom jag sällan eller aldrig har någon som kan vakta så vågar jag inte maxa de få gånger jag testat på det. Men en gång när jag hade det så tog jag 45kg x 6reps. Där slutade jag och gick neråt igen. Det var kanske den andra gången jag testade på just bänkpress lite mer ordentligt. Sammanlagda antalet gånger kan jag nog räkna på mina fingrar. Men det är kul! Hade nog kört det oftare om jag kunnat.

Idag har jag varken maxat något eller kört bänkpress utan jag har utfört gammalt hederligt kroppsarbete. Men att köra grästrimmer nonstop i över tre timmar är också rätt skönt, fint blir det också. Sedan har jag låtit vänstern fått jobba lite i några handledsövningar, högern gör fortfarande ont så den “vilar” jag.

Just ja, innan ni börjar jämföra era resultat i bänkpress med mina! Jag kan ju säga så mycket som så att min viktklass i armbrytning är -50 kg, jag kommer inte heller behöva deffa mycket inför VM i höst. Jag brukar känna mig lite som Pippi Långstrump faktiskt.

 

Share

2 Responses so far.

  1. Vilken gymövning är din favoritövning, och är du grym på chins?

    • Jonna Blind skriver:

      Favoriten är nog latsdrag faktiskt. Annars gillar jag att både köra handleder och axlar. Chins är jag någorlunda på, tror jag gör över tio strikta i alla fall. Pull ups är jag snäppet bättre på!

Leave a Reply


*


Translate