MAXstyrka

Allt inom kraftsport

jul
17

Intervju – Bamse om Ystad-kvalet

Posted by MAXstyrka 0 Comment

Snart är det dags för den tredje kvaltävlingen till Sveriges Starkaste Man 2013. Tävlingen hålls i Ystad nu på lördag, och en stor del av den absoluta Sverige-eliten är på plats för att kriga om de tre sista finalbiljetterna. Det är alltså den sista chansen att kvala in till finalen för deltagarna, även för arrangören Anders “Bamse” Lindbladh som också kommer att tävla. Här är en intervju med Bamse om tävlingen.

——————————————————————————————————————————————————

Det ser ut att bli kanske det tyngsta kvalet i år. Max i marklyft utan dräkt, ok på 420 kg med max en nedsättning, reps med atlassten på 200 kg m.m. Hur har du tänkt angående grenarna?

Ja, nu blir det visserligen fria nedsättningar i oket på grund av att Johannes Årsjö ändrat det, men annars… Det är ju klassiska grenar, och att det är lite tyngre än vanligt beror ju på att alla verkar bli starkare för varje år. Det är lika bra att vänja sig vid vad som komma ska i finalen.

Det är många bra namn som står med på anmälningslistan. Har det blivit några avanmälningar?ystadposter

Ja, det är tyvärr en hel del som har. Totalt har åtta atleter avanmält sig än så länge, vissa utan någon speciell anledning vilket är tråkigt. Det ska bli intressant att se om alla 15 dyker upp som ännu är anmälda.

Vilka är det som nu är anmälda?

Jag, Andy Hiltonsson, Niclas Lindgren, Johan Espenkrona, Mario Sjögren, Kalle Lane, Alex Sydling, Matti Jörlén, David Nyström, Jocke Gustavsson, Love Häkänen, Peter Svedberg, Isak Apelgren, Daniel Lindqvist och Christoffer Jacobsson.

Ok. Vilka tror du kan ta en plats i finalen, och finns det någon som du tror kan skrälla?

Jocke och David är ju redan klara, och sen tror jag på Love, Svedberg, Sydling och mig själv. Jag tror att jag och Sydling får fajtas om femteplatsen om jag gör en perfekt tävling. Kalle kan alltid skrälla.

Vilken gren ser du mest fram emot?

Oj, svårt. Normalt sett hade det varit marken, men med några tvivelaktiga ryggpass så får jag nog säga farmers nu.

När och var hålls tävlingen?

Lördag den 20/7 kl. 11:00 på Eazy Gym i Ystad.

Är det inomhus?

Nej, utanför gymmet på asfaltsplanen.

Ok. Då hoppas vi att det kommer mycket folk för att se tävlingen!

Det gör det säkert. Jag tycker att vi har gjort bra med reklam för den, plus att det kommer i lokaltidningen dagen innan.

Stort lycka till! Vi ses förhoppningsvis då!

Tack ska du ha! Det hoppas jag att vi gör!

bamse1

——————————————————————————————————————————————————

Share

Leave a Reply


*


Translate