MAXstyrka

Allt inom kraftsport

Johannes Årsjö är klar för WSM 2013 då han i dag vann Nordens Starkaste Man för andra året i rad.

Förra helgen bröt han tävlingen Europas Starkaste Man 2013 i fjärde grenen då han fick en bristning i vaden. I en vecka haltade han omkring och funderade på om det var värt att tävla i Nordens Starkaste Man 2013. Han hade inte kvalat in till WSM och det här var hans sista chans att göra det (topp-3 fick en WSM-biljett).

Johannes Årsjö bestämde sig trots skadan för att åka och kriga om biljetterna, och han visade en mycket hög klass. Johannes vann till slut med hela 12,5 poäng föra tvåan, Ole Martin Hansen (Norges starkaste man). Sebastian Davidsson kom tvåa i den avslutande grenen (Atlasstenarna) bakom Johannes, och kom femma totalt endast, en poäng från en pallplats (då han vann Farmers Walk). David Nyström slutade tia i tävlingen.

Håll utkik efter tävlingsreportage på Johannes blogg och på Sebastians blogg!

Slutresultatet:

1. Johannes Årsjö – 52,5 p
2. Ole Martin Hansen – 40 p
3. Juha-Matti Järvi – 32,5 p
3. Nicolai Hansen – 32,5 p (dock sämre grenplacering än Juha-Matti Järvi)
5. Sebastian Davidsson – 31,5 p
6. Lloyd Renals – 30 p
7. Øyvind Rein – 29,5 p
7. Pall Logason – 29,5 p
9. Bjørn Andre Solvang -29 p
10. David Nyström – 22 p

arsjofdb

Share

One Response so far.

  1. Fredrik Svensson skriver:

    Grattis Johannes till vinsten. Retfullt för Sebastian att vara 1p från WSM.

Leave a Reply


*


Translate