MAXstyrka

Allt inom kraftsport

jul
25

Lite överkroppsträning hemma

Posted by Jonna Blind 0 Comment

Då jag inte har kunnat ta mig till något gym har jag fått göra sånt jag kan göra hemma fast med ett begränsat antal vikter. Jag kör inte alls på hårt heller då jag tränar då jag har en lucka och det inte känns riktigt kul då man bara har små vikter.

Armhävningar – 10 reps x 5 set med olika stilar
Pull ups – 5 x 3 strikta
Klippt gräs…
Militärpress – 10 x 3
Hantellyft åt sidan 10 x 3

En övning jag har tänkt testa är fjärilen som tränar axlar fast från fler vinklar. Är det någon som testat den och kan komma med ett utlåtande?
I alla fall, den går ut på att man har en hantel i varsin hand och gör ett hantellyft åt sidan med handflatorna nedåt. I toppläget då man i vanlig hantelpress skulle ha återvänt ner, för man nu fram armarna så de är rakt ut framåt. Därifrån för man ner armarna och vrider samtidigt händerna så handflatorna hamnar återigen mot kroppen så man kan bara börja om från början.

 

Share

Leave a Reply


*


Translate