MAXstyrka

Allt inom kraftsport

jul
17

Mer detaljer om finalen i SSM 2013

Posted by MAXstyrka 0 Comment

Många har frågat om mer detaljer om finalgrenarna till Sveriges Starkaste Man 2013. Anledningen till att inte det har kommit några fler detaljer på grenarna är att grenarna inte är klara än. Här kommer ändå lite nya detaljer om finalen.

Bilmarklyftet kommer att bli tungt, omkring 330 kg.

Goodyear ville ha med ett nytt däck i medleyt, så det blir förmodligen fyra vält på däcket (400 kg+) och sedan loading med två säckar på 120 kg/st, omkring 10 meter.

Hanteln är fortfarande inte färdig, den blir klar på tisdag nästa vecka. Den beräknade vikten är mellan 80 och 90 kg beroende på hur otymplig den är.

Farmersväskorna blev färdiga i går, men ingen har testat att gå med dem än. På lördag ska de testas för första gången. De kommer antagligen att väga 150 kg/st och sträckan är 40 meter med vändning.

Atlasstenarna är med tillöp (att man springer med stenarna till plattformarna). Riktlinjerna följer alltså de regler som WSM har.

Det kommer att vara tre läktare till i år, så det blir sammanlagt fem läktare med 1000 sittplatser. Dessutom kommer det att finnas minst 1000 ståplatser runt om.

SSM2012arsjomedley

Share

Leave a Reply


*


Translate